Vizsgálat a Tilos ellen

2010. december 30. 09:07

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság szerint a Tilos Rádió olyan obszcén nyelvezetű angol rapszámot játszott le, mely károsan befolyásolhatja a fiatalok erkölcsi fejlődését.

2010. december 30. 09:07

A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság egy angol nyelvű rapszám obszcén szövege miatt indított vizsgálatot a Tilos Rádió ellen. Az NMHH és a csatorna között lezajlott levélváltást a Tilos Rádió a honlapján közölte.

A médiahatóság szerint a Tilos által lejátszott ICE-T szám olyan angol és amerikai szlenget tartalmaz, melyet a 16 év alattiak is értenek, ezért a szöveg károsan befolyásolhatja erkölcsi fejlődésüket. Az NMHH a nyelvvizsgák magas száma miatt látja igazoltnak állítását.Úgy vélik: az elhangzott obszcén szavak még gyenge nyelvtudás mellett is „dekódolhatóak” voltak.

A Tilos Rádió szerint az NMHH érvei feltételezésekre építenek, hiszen nem áll rendelkezésre adatsor a 16 éven aluliak nyelvtudásáról. Felhívják a figyelmet arra is: a médiahatóság a fiatalok nyelvi igénytelenség felé terelése miatt tiltakozik, ugyanakkor ezt semmilyen szabályozás nem korlátozza.

Összesen 157 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kútágas
2011. január 02. 12:42
@kamasuka @Hardrada @Trükkök Százai... „A médiahatóság szerint a Tilos által lejátszott ICE-T szám olyan angol és amerikai szlenget tartalmaz, melyet a 16 év alattiak is értenek…” Van nyelviskolák szakmai egyesülete, és vannak tanári egyesületek is. Ezeket megbüntetni, nyelvtanárokat átnevelni, youtube-ot letiltani, idegen nyelvek tanítását visszaszorítani. Magánszemélyeknél a gondolatot tiltani, az asszociációt különössssssen (mert beugrott: kamacuka-fundaLUKA, a demokráciaféltésről a kefélés, a lemerevedtemről pedig...) A Tilos rádiót sosem hallgattam, Ice-T csak a Különleges ügyosztály egyik nyomozójaként ismert előttem (ha nem keverem mással), zenéjét nem ismerem. Az ellenszer tehát: nem hallgatni, nem ismerni. És a haza fényre derül.
sine ira et studio
2010. december 31. 10:13
Az okos emberek kifejezés persze idézőjelben szerepel, és iróniaként tekintendő.
sine ira et studio
2010. december 31. 10:12
A Tilos Rádiónál akkor kellett volna vizsgálódni, amikor azt mondták ott egyes okos emberek, hogy rühellik a karácsonyt, és legszívesebben kiirtanák az összes keresztényt (ahogy szoktam mondani, ez más esetekben súlyos antiszemitizmus lenne vö. "utálom a hanukát és kiirtanám az összes zsidót"). Ez nem ütötte ki a biztosítékot, de van egy érzésem, hogy ez az egész cseszekedés még emiatt van.
Kirke70
2010. december 31. 09:02
A magyar gyerekek tökéletesen káromkodnak az anyanyelvükön, betilthatják ICE-T nem fog változtatni rajta,van elég magyar előadó is akit ezen okkal ki lehet tiltani. Vagyis baromság az egész, és egy álszent hülye álszent ökörsége.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!