Felmentette a Tilos Rádiót a Médiatanács

2011. január 12. 14:01

Most indított blogján közli saját álláspontját a Médiatanács az Ice-T ügyről. A Médiatanács továbbra is azt az álláspontot képviseli, hogy minden zenei stílusnak, hazai és külföldi előadónak helye lehet a magyar rádiókban. Ugyanakkor a kiskorúak érdekeinek védelme továbbra is a hatóság munkájának egyik fontos eleme marad.

2011. január 12. 14:01

A Médiatanács szerdán megtárgyalta az elhíresült Ice-T ügyet és úgy döntött, hogy a Tilos Rádió nem sértette meg a korábbi médiatörvényt. A Médiatanács ezért a vele szemben indított közigazgatási eljárást megszünteti - számol be a döntésről saját - kedden indított - blogján a testület.

Kitérnek arra, hogy a Médiatanács nem kizárólag hivatalból indítja eljárásait, hanem magánszemélyektől érkező panaszokra is köteles eljárni. Ebben az esetben is ez történt. Leszögezik, hogy nem ez az első eset, hogy a hatóság eljár hasonló ügyben, valamint azt is, hogy a Tilos Rádió ügyének vizsgálata jóval az új médiatörvény megszületése előtt kezdődött, és bár sokan összemossák az Ice-T ügyet a törvény körül kialakult vitával, a kettőnek nincs köze egymáshoz - írják.

Hozzáteszik: a Médiatanács továbbra is azt az álláspontot képviseli, hogy minden zenei stílusnak, hazai és külföldi előadónak helye lehet a magyar rádiókban. Ugyanakkor a kiskorúak érdekeinek védelme továbbra is a hatóság munkájának egyik fontos eleme marad. „Természetesen nem lehet cél a rejtett, közvetett cenzúra, illetve az érintett dalok művészi értékének csorbítása, az egymással ütköző érdekek közti megfelelő egyensúly megtalálása azonban örömteli fejlemény volna.” - zárul a bejegyzés.

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kamasuka
2011. január 13. 10:53
A "drága nyugatnak" anno nem tűnt fel, hogy a feljelentés még az előző törvény alapján született, ami pont azért volt szar, mert az ehhez hasonló dolgokat nem lehetett büntetni. Más döntés nem is születhetett.
*ufó*
2011. január 12. 20:49
szánalmas a tilos legalja a médiatakács [sic] de az is lehet, hogy fordítva ...
DOBI56
2011. január 12. 19:42
Üdv.Csak egy kicsike kérédésem van,ha az ominózus adás ellen 2010 szept.10-én történt feljelentés, mi a hervadt körömvirág oka annak,hogy most folyik a paláver? HE?
Claypool
2011. január 12. 19:08
Zs.zs.zs.ííírrr! Király , h a fakin' média...tanács kib b b b aszott jóóóó l dönntött , rózsaszín popójú elnöknő végre engedi H menjen a faking duma feka csávó szájjábóól , legál , mint a kender lessz , kibeba szott keresztéény tesókák , ne legyeen diktatúra , me' lesz majd kurva anyu..gati sajtóba minden köcsög jobbkeris köcsög s néz mint a vöcsök , vagy mint a pöcsök a országházbaaaa , ez a penge ájsztí haver , mehet végre a vaker .... Krisztus fater!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!