A Mazsihisz örül, hogy betiltották a fajvédő konferenciát

2014. október 02. 12:49

A Mazsihisz támogatja a magyar kormányt abban, hogy minden törvényes eszközzel megakadályozza a fajvédő konferencia megtartását. Szerintük a rendezvény ellentétes a nemzetközi joggal.

2014. október 02. 12:49

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) támogatja a magyar kormányt abban, hogy minden törvényes eszközzel megakadályozza "a fajvédő konferencia" megtartását – közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel.

Heisler András, a Mazsihisz elnöke úgy véli, a magyar jogrendszer van olyan összetett, hogy az illetékes szakemberek a jogszabályok adta lehetőségekkel élve meg tudják akadályozni az embertelen eszmékkel operáló, fajvédő konferenciát – írták a közleményben.

Mint kiemelték: a Mazsihisz megengedhetetlennek tartja, hogy „70 évvel a világégést követően, az ártatlanok millióinak halálát okozó náci uralom után fajvédő eszméket hirdető” konferenciát tartsanak Magyarországon. A Mazsihisz szerint a rendezvény ellentétes a nemzetközi joggal, a „szörnyűségekért felelős országok háború után vállalt kötelezettségeivel”, azt minden jóérzésű ember elutasítja.

A rendezvényt Pintér Sándor betiltotta, és arra utasította a rendőr-főkapitányt hogy kezdeményezze beutazási tilalom elrendelését az előadókkal szemben.

A Magyar Nemzet csütörtökön arról írt, hogy a rendezvény egyik szponzora is visszavonta a támogatását. A konferenciát szervező amerikai Richard Spencer viszont korábban úgy nyilatkozott: mindenképp megtartják a konferenciát, de magánrendezvényként.

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bond, James Bond
2014. október 02. 21:40
" A Mazsihisz szerint a rendezvény ellentétes a nemzetközi joggal,..." Csak csendben jegyzem meg, hogy ezt/egy ilyen konferenciát már tartottak az USA-ban, és az ott egy állami épületben volt. Továbbá mindenkinek a figyélmébe ajánlom Voltaire szavait: "Nem értek egyet azzal, amit mondasz, de életem végéig harcolni fogok azért, hogy mondhasd."
Ángyán Páván
2014. október 02. 21:05
Ki nem szarja le mindkettőtöket? Unalmas.
kurbitalis
2014. október 02. 19:21
Beszéljen a MAZSIHISZ a liberális provokátorokkal, higy ne ide delegálják a söpredékeiket. Maradjanak az USA-ban, mint hírlik ott nekik mindent szabd. Itt nem
Akitlosz
2014. október 02. 19:13
A Mazsihisz ebtiltásának valószínűleg többen örülnének.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!