Az egészségügyről vitázna a Jobbik

2016. január 19. 15:47

A radikális párt kezdeményezi egy parlamenti vitanap megtartását az egészségügy témaköréről, amelyen meg lehet vitatni az ágazat anomáliáit és azokra megoldást lehet találni. Többek között a béremelés lehetőségeiről és a hálapénzről is beszélnének.

2016. január 19. 15:47

A Jobbik kezdeményezi, hogy a parlament tartson vitanapot az egészségügy témaköréről, amelyen meg lehet vitatni az ágazat anomáliáit és azokra megoldást lehet találni – jelentette be keddi, budapesti sajtótájékoztatóján az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese. Lukács László azt mondta, az egészségügy olyan közügy és nemzeti ügy, amellyel kiemelten kell foglalkozni. Hangsúlyozta, a kérdéssel nem lehet várni, éppen ezért szeretnék, hogy a vitanapot a parlament tavaszi ülésszakának kezdetét követően a lehető leghamarabb, de mindenképpen a költségvetés tárgyalását megelőzően tartsák meg.

 

A politikus elmondta, a vitanapot kezdeményező dokumentumban kifejtik, hogy az Országgyűlésnek milyen problémákra kell választ adnia. Egyes vizsgálatok elvégzéséhez hiányoznak az elemek a készülékekből, bizonyos kórházakban pedig a nyilvánvaló eszközöket, mint például a wc-papírt a betegeknek kell bevinniük – hozott példákat. A képviselő közölte, arra is választ keresnek, hogy miért a humánegészségügyi dolgozók átlagkeresete a legalacsonyabb az országban. Lukács László szerint a politikának választ kell adnia arra, hogy miként lehet elindítani a béremelést, hogy lehet-e egészségügyi életpályamodellről beszélni, vagy, hogy mi lesz a hálapénzzel.

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
memocrat
2016. január 19. 22:40
Fontos téma, kell róla beszélni, mert az ország sorsa múlik rajta. Mindenkitől elvárható, hogy komolyan vegye és konstruktívan álljon a problémához. Nem hatalomról, pártpolitikai vitákról, hanem emberek életminőségéről van szó.
balbako_
2016. január 19. 18:09
Megvitathatja a DK-val. Úgy is egy húron pendülnek....
Mindjárt
2016. január 19. 17:58
A HAZAÁRULÁS BÉRE! 6,9 milliárdra becsülik az Orbán-család vagyonát http://24.hu/belfold/2015/11/03/69-milliardra-becsulik-az-orban-csalad-vagyonat/ Ezért nincs pénz a magyar betegekre.
néhai Ch.Pilot
2016. január 19. 17:45
Ez egy szabad ország. Vitázzon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!