Fővárosi Közgyűlés: Visszakerülhet az ötperces türelmi idő a parkolási rendeletbe

2016. március 24. 13:11

Visszakerülhet a parkolási rendeletbe a korábban törölt ötperces türelmi idő Budapesten, ha elfogadja a a Fővárosi Közgyűlés az erre vonatkozó előterjesztést. Így megszűnhet az a gyakorlat, hogy a frissen leparkoló sofőröket még azelőtt megbüntetik, hogy egyáltalán parkolójegyet válthattak volna.

2016. március 24. 13:11

Visszakerülhet a parkolási rendeletbe a korábban törölt ötperces türelmi idő, az erről szóló előterjesztést jövő szerdán tárgyalhatja a Fővárosi Közgyűlés.

A parkolási rendelet módosítása a várakozási díj utólagos igazolásával kapcsolatos pontosítást tartalmaz, amely szerint a gépkocsijával parkoló mentesül a törvényben meghatározott egyórai várakozási díj és pótdíj megfizetése alól, ha az ellenőrzés időpontja vagy a mobiltelefonos parkolási díjfizetés érvényességének kezdő időpontja között nem telt el öt percnél hosszabb idő és a várakozási díjfizetést a parkolás-üzemeltető ügyfélszolgálati irodáján utólag igazolja – olvasható az előterjesztésben.

Javasolják azt is, hogy a rendelet módosítását a hatálybalépését követő fél éven belül – a fővárosi parkolás-üzemeltetők bevonásával, azok tapasztalatai alapján – vizsgálják felül és arról ismét tárgyaljon a Fővárosi Közgyűlés. 

A türelmi idő eltörlésére vonatkozó módosítás áprilisban lépett volna hatályba.

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2016. március 24. 16:35
Rendes a parkoló MAFFIA. Akár lőhetnének is ... Pista bácsi mintha azt ígérte volna, hogy megszünteti a MAFFIÁT és a parkolási díjakat a tömegközlekedésbe csatornázza ... A parkolási MAFFIA egyszer MSZP-s, máskor FIDESZ/DSZ-es. Lehet hogy ugyan az a kettő?
luga
2016. március 24. 13:41
Elég erkölcstelen dolog volt. Egyébként eddig is havi egy alkalommal lehetett az őt perces türelmi időt igénybe venni. Ha valaki kis gyerekkel próbál egy távolabbi órát elérni, és 5 percen belül vissza is érni, nagyon kell szedni a lábát.
Véndiák
2016. március 24. 13:26
Vajon ki volt az az aktakukac, aki ezt a marhaságot kitalálta? Remélem, hogy azóta már kirúgták!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!