Dull Szabolcs: Valaki darabjaira akarta szaggatni az Index szerkesztőségét

2020. július 29. 07:15

Az Index volt főszerkesztője az ATV Egyenes beszéd című műsorában beszélt az utóbbi hetek eseményeiről.

2020. július 29. 07:15
null

Azt mondta: sokszor ő is csak kapkodta a fejét, ahogy teltek a hetek, és jöttek a javaslatok, mielőtt a múlt héten elbocsátották volna. Dull a műsorban azt mondta: amióta az Index szerkesztőségének szinte egésze felállt, szinte levegőhöz sem jut, sokan érdeklődnek utána a sajtóból is, nem csak itthon, hanem külföldről is – előfordult, hogy Brazíliából kapott üzenetet. Kérdésre válaszolva elmondta: nem kapott felmentést a titoktartás alól, vannak dolgok, amelyekről nem beszélhet. A titoktartást Bodolai László íratta alá a lapvezetéssel – közölte az Atv.hu.

Jó volt a kapcsolata Bodolaival

Dull felidézte, hogy 2014 óta dolgozik az Indexnél, az Origótól érkezett. Azt mondta, jó volt a kapcsolata Bodolaival, és decemberben, amikor elvállalta a főszerkesztői pozíciót, megbeszélték, hogy az együttműködés záloga az lesz, hogy szólnak egymásnak arról, ami éppen bántja őket. Ez szerinte az olyan eseményekre is vonatkozott, amik az elmúlt hetekben történtek. Arra a kérdésre, hogy mit gondolt akkor, amikor Vaszily Miklós felerészben az Indamedia tulajdonosa lett, Dull azt mondta: régóta ismeri Vaszilyt, szerinte „jól lehetett tudni az ő kötődéseit”. Dull szerint amikor Vaszily megjelent, úgy érezte, ez egy olyan üzenet lehet, ami nem biztos, hogy megnyugtatja a szerkesztőséget.

Feltett kérdéseket

Dull hangsúlyozta: „feltett kérdéseket” Bodolainak, például azzal kapcsolatban, mi szükség van a szerkesztőség átalakítását célzó tervnek, de szerinte erre senki nem tudott neki választ adni. Ez a terv arról szólt, hogy a szerkesztőséget kis rovatokba kiszervezik. A volt főszerkesztő úgy látja, akár napról napra végig kellene vizsgálni, hogy mi történt az elmúlt napokban. „Valaki az Index szerkesztőségét darabokra akarta szaggatni” – fogalmazott Dull, hozzátéve: sokszor ő is csak kapkodta a fejét, ahogy teltek a hetek és jöttek a javaslatok, majd a múlt héten elbocsátották.

Szeretne a jogi tanulmányaira koncentrálni

A napokban több portál is írt arról, hogy Dull baloldali politikusokkal egyeztetett. A volt főszerkesztő erre úgy reagált: mivel évek óta politikai újságíróként dolgozik, sok politikus tudja a telefonszámát, szokott is velük beszélni, de „szerinte nem egy jó fejleménye a magyar közéletnek, ha valakit elbocsátanak, majd a híváslistájából kreálnak történeteket”. Hozzátette: a felfordulás miatt még a gyászmunkát sem tudta elkezdeni. A felmondása alapján Dull hat hónapig nem dolgozik majd, azt mondta, ez alatt az idő alatt szeretne jogi tanulmányaira koncentrálni. Reméli, hogy az értékek, amelyeket az Index csapata képviselt, a továbbiakban is jelen lesznek a magyar médiában. Reméli, hogy „a befektetők is érezni fogják ezt”, de egyelőre nem lát határozott szándékot ezzel kapcsolatban – írta meg az ATV.hu.

A teljes videót megtekintheti itt.

 

Összesen 388 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2020. július 30. 09:58
KELL A FASZNAK AZ A SZAR INDEX! SE EGYBE' NEM KÖLL, "SZÉTSZAGGATVA" MEG PLÁNE NEM! TÚL SOKAT KÉPZELNEK MAGUKRÓL EZEK AZ INDEXESEK ÉS MAGA DÚL ÚR IS AKI "DÚL-FÚL", DE MINEK? SZART NEM VESZÜNK MÉG ARANYÉKSZER BÓÓÓTBA SEM!!!!
zakar zoltán béla
2020. július 29. 20:25
boka dzsuniorsz...
syphax
2020. július 29. 16:59
"....Valaki darabjaira akarta szaggatni az Index szerkesztőségét......" OSZT' MI A TÚRÓNAK??? MÉÉÉR JÓ AZ A "DARABOKRA SZAGGATÁS" BÁRKINEK IS??? LEGINKÁBB A FIDESZNEK NEM JÓ!!! HISZ EBBŐL SEMMI ELŐNYE NEM SZÁRMAZIK...SŐT!
luisbathhelena
2020. július 29. 16:20
Ez volt a szarkenegetes és mellébeszélés vilagcsucsa
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!