Márki-Zay Péter: Ülni fogtok!

2020. október 25. 20:04

Hódmezővásárhely polgármestere azután írt egy hosszú bejegyzést, hogy Hadházy Ákossal együtt meghívták a Pesti TV-be.

2020. október 25. 20:04
null

Mitől lesz becsületesebb egy Orbán utáni magyar kormány?” címmel tett közzé egy hosszú bejegyzést közösségi oldalán Hódmezővásárhely polgármestere. A posztot egy „Ülni fogtok!” feliratú képpel is ellátta Márki-Zay Péter.

Az írást az motiválta, hogy Márki-Zay Péter Hadházy Ákos független országgyűlési képviselővel egyetemben meghívást kapott a jobboldali Pesti TV-be.

Márki-Zay szerint a Pesti TV ellenzéki korrupciós ügyeket akar feszegetni, ezért ő előre igyekezett rögzíteni néhány dolgot: egyrészt, hogy azon magyar vállalkozások, amelyek saját ingatlanukra kaptak telephelyfejlesztési uniós forrást, ugyanakkor teljesen szabályosan számoltak el esetleg vitatható hatékonyságú kommunikációs költségeket, azok nem vádolhatók bűncselekménnyel. Ami  Bíró László szociális szövetkezetét illeti, a bíróság se ellene, se mellette nem hozott még ítéletet.

Márki-Zay azt is hangsúlyozta, hogy a kormánypárti és ellenzéki korrupció ellen egyaránt fel szándékozik lépni, s elítél minden bizonyított törvénysértést. Hitet tett amellett, hogy a korrupció egyik oldalon sem maradhat büntetlenül, és szükséges az elszámoltatás, ennek igazolására pedig azt részletezte, milyen magával szemben támasztott erkölcsi elvárásoknak igyekszik megfelelni. Így egyebek mellett leszögezte, hogy minden kampányát saját forrásból és közösségi adakozásból finanszírozta, mindenről tételesen elszámolt, nyilvánosságra hozta saját és családja vagyonnyilatkozatát is, s hogy

semmilyen politikai jellegű tisztogatással nem élt.

Ha országunk 2022-ben végre egy becsületes európai demokratikus jogállam lesz, csatlakozni fogunk az Európai Ügyészséghez, valamint egymást is ellenőrző nyomozószerveket hozunk létre, ezzel is fellépve minden kormánypárti és ellenzéki korrupció ellen” – tette hozzá. Végül pedig annyit írt, hogy nem személyes bosszúból akar elszámoltatást, hanem hogy Magyarország ne lehessen többé következmények nélküli ország.

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Összesen 183 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2020. október 26. 17:27
minden rendes ember ha elfárad ülni fog! csak az a kérdés hol?
antioxi
2020. október 26. 12:53
Finom páros: Márki & Seggházi A Mindenható mentse meg tőlük Magyarországot.
puszika
2020. október 26. 11:23
Előállt az a nagy büdös helyzet. AMIKOR A JUESZÉJ DEMOKRATÁI ÁLTAL MEGBÍZOTT ÜGYNÖKBŐL KIFOGYOTT A MONDANI VALÓ!! Ennyire jól mennek a dolgok Hódmezőn?? .....hogy csak országos liberálbolsi hazugságokkal kell foglalkozni meg mentegetni egy bukott Jobbikost?? Vásárhelyiek ez kell nektek???????
olajfa1
2020. október 26. 10:19
MÁR!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ÜLNÖD KELLENE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!