Felújítják a várfalakat és a sétányokat a budai Várban

2021. január 15. 09:03

A cél, hogy a vár kényelmesen megközelíthető legyen, a falak mentén is biztonságosan körbe tudjuk járni és a rendezett kertekben pihenhessünk.

2021. január 15. 09:03
null

A Budavári Palotanegyedben folytatódik a történelmi kertek és parkok rendbetétele, elkezdődik a várfalaknak és támfalaknak az állagmegóvása és felújítása – írta meg a PestBuda. Hozzátették: a tervek szerint az egykor elegáns történelmi kertek és sétányok újra visszanyerik régi fényüket. „Egészséges, nemes és fiatal fákat ültetünk a Budavári Palotanegyedbe, ugyanis folytatjuk a történelmi kertek és parkok rendbetételét. Emellett megkezdjük a várfalak felújításának következő szakaszát” – olvasható a Nemzeti Hauszmann Program közösségi oldalán.

A bejegyzésből az is kiderül, hogy megkezdik az elhanyagolt, a várfalakat is károsító, invazív, öreg és beteg gyomfákkal benőtt zöldfelületek és sétányok balesetmentesítését. Megszűnnek majd a világörökségi helyszínhez méltatlan állapotok, és az egykor elegáns történelmi kertek és sétányok a következő években újra visszanyerik régi fényüket. Az évek során a várfalak is lepusztultak az elmaradt felújítások miatt. Több falszakasz balesetveszélyessé vált, szerkezetük meglazult. Most elvégezik a Budavári Palotanegyed várfalainak és támfalainak állagmegóvását és felújítását is – írta meg a PestBuda.

(PestBuda)

Kép forrása: Nemzeti Hauszmann Program Facebook-oldala

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lendvaiildiko
2021. január 19. 09:53
Mindig ez a fejlesztés, vasútvillamos, vonathálózat megújítás, új emeletes motorvonatok, stadionok, vizes EB, múltbanézés, várfelúítások, különutas orosz és kínai vakcina, béremelés... Ahelyett, hogy kifizetnék az főpolgihelyettesek és tanácsnokok milliós fizetését.... pfúj
khomeini
2021. január 16. 03:22
Ezt is ellopjaja Zorbán!
linkeloe
2021. január 15. 12:28
Na végre! Tud ez a Márta! :-))
furunkulus13
2021. január 15. 09:52
A várnegyed vonzerejét növelné, ha a Kapisztrán téren egy csinos kis ketrecben elhelyeznék V. Noszáj Márta polgármesternőt, egy "Én ellenzem a Vár megújitását" felirattal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!