Százmilliárd forintos kártérítést kap a MOL

2022. július 06. 15:35

A vállalat még 2013 végén kezdeményezte az eljárást a horvát kormány ellen.

2022. július 06. 15:35
null

A Mol-INA-ügyben indított eljárásban a washingtoni bíróság a Molt mondta ki nyertesnek. Ennek értelmében a hazai olajtársaság több mint 100 milliárd forintos kártérítést kap – olvasható az Index cikkében. Az ítélet alapján a Mol kamatokkal együtt 250-300 millió dollár (100-120 milliárd forint) kártérítést kap, korábban a Molnak 1 milliárd dollárról szólót a követelése.

A befektetéseinek védelmében a Mol még 2013 végén kezdeményezte az eljárást a horvát kormány ellen

– az információt a Vecernji list. nevű lapnak több forrás megerősítette.

A horvát kormány nem teljesítette vállalásait

Az olajcég azt állította, hogy a horvát kormány nem teljesítette bizonyos vállalásait és kötelezettségeit. Ez egyébként már a második választott bírósági eljárás, amelyet a Mol megnyert Horvátországgal szemben. A 2016 lezárult első eljárásban a Mol 14,5 millió eurós kártérítést kapott a horvát kormánytól.

Kapcsolódó: 

Senkinek nincs joga agyonütni Közép-Európát – Hernádi Zsolt a Mandinernek 

Az oroszoknak vagy az Európai Uniónak fáj jobban a szankció? Mit szól a különadóhoz? Meddig tartható fenn a benzinársapka? Exkluzív nagyinterjú a Mol elnök-vezérigazgatójával. Bővebben...

Az oroszoknak vagy az Európai Uniónak fáj jobban a szankció? Mit szól a különadóhoz? Meddig tartható fenn a benzinársapka? Exkluzív nagyinterjú a Mol elnök-vezérigazgatójával.

Borítókép: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2022. július 10. 09:11
Akkor ez most egy adag extraprofit, amit át is lehet utalni a magyar költségvetés rezsivédelmi alapjába. Aki ettől rosszabbul érzi magát, az üsse kalapáccsal az ujjait. Hamar rájön, hogy az mennyivel rosszabb.
llnnhegyi
2022. július 06. 20:34
A horvát belpolitikai harc miatt makacskodott Hernádi Zsolt MOL vezérrel szemben. Január 01-től lesz pénzük dögivel euróból.
ThuleanPerspective
2022. július 06. 18:14
Horvát cigány most ugráljon...
flesh ripper
2022. július 06. 17:51
Hajrá, magyarok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!