Szamovár és ’56

2023. szeptember 01. 20:20

A minap a szarról és gazdájáról emlékeztünk meg. Tulajdonképpen most is ezt tettük.

2023. szeptember 01. 20:20
null
Arató András
Arató András
Klubrádió

„A takarékosság példaértékű projektje hozza közelebb a szovjet-orosz nertársak dicsőséges győzelmét az általuk megtámadott agresszor felett.

Történt ugyanis, hogy a birodalom gyermekei számára korszerűsített tankönyv előállítása során elkerülték a fölösleges költekezést, és átvették a Szovjetunióban évtizedeken át jól bevált fejezeteket.

Többek között a Magyarországnak 1956-ban nyújtott baráti segítségnyújtásról szóló rész úgy helyes, ahogy az írva van. Ha Sztálin elvtárs megéli, tán még szebben szálltak volna a darvak. Az 1968-as ugyancsak nagyvonalú és mosolygós csehszlovákiai segedelemről szóló bekezdésekről sajnos csak sejtelmeink vannak, de bizonyára szerepel benne a további gyújtogatással szembeni önzetlen fellépés is, dicsőséges magyar közreműködéssel.

Noha oly sokan idézték az örökérvényű értékelést, nem árt az ismétlés, ami a tudás anyja (az apa ismeretlen, hacsak nem Goebbels doktor):

»1956-ban lázadó radikálisok, a fasiszta Magyarország volt katonái fogtak fegyvert, rengeteg gyilkosságot követtek el, még a sorkatonák is brutális mészárlások áldozatai lettek«. »A magyar válságot a nyugati titkosszolgálatok és az általuk támogatott belső ellenzék akciói katalizálták. A Szovjetunió csapatokat vezényelt Magyarországra, és segített a magyar hatóságoknak a tiltakozás elfojtásában.«

A magyar kormány a helyén van. Higgadtan fogadta a hírt, nem kezdett bele elhamarkodott örömujjongásba, pedig a világhírű külügyminiszterünk azonnal bekérethette volna az orosz ambasszádort, keblére ölelendő: bátor barátom, köszönöm, hogy kimondtad az igazságot!”

Nyitókép: YouTube

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zoltan70
2023. szeptember 07. 12:54
"A minap a szarról és gazdájáról emlékeztünk meg." Nekem valahogy nem rémlik, hogy megemlékeztünk volna Aratóról és a tartótisztjeiről.
Kamcsatka5
2023. szeptember 07. 12:53
Ha lecserélnéd a pofádat, talán hitelesssssebb lennél! Ja nem!
Osztap_Bender
2023. szeptember 03. 18:57
Ki fog válaszolni és mikor a honlappal kapcsolatos technikai kérdéseinkre? Mi az oka, hogy hülyének nézitek a kommentelőket? Ezt az aljas, a kommentelőket lenéző, megalázó viselkedést központi utasításra vagy magánszorgalomból művelitek? Talán a Band of Brothers híres, nagysikerű sorozat Sobel századosa vezeti a szerkesztőséget? Ki fog válaszolni és mikor a honlappal kapcsolatos technikai kérdéseinkre? Mi az oka, hogy hülyének nézitek a kommentelőket? Ezt az aljas, a kommentelőket lenéző, megalázó viselkedést központi utasításra vagy magánszorgalomból művelitek? Talán a Band of Brothers híres, nagysikerű sorozat Sobel századosa vezeti a szerkesztőséget? Ki fog válaszolni és mikor a honlappal kapcsolatos technikai kérdéseinkre? Mi az oka, hogy hülyének nézitek a kommentelőket? Ezt az aljas, a kommentelőket lenéző, megalázó viselkedést központi utasításra vagy magánszorgalomból művelitek? Talán a Band of Brothers híres, nagysikerű sorozat Sobel századosa vezeti a szerkesztőséget?
Osztap_Bender
2023. szeptember 03. 18:55
"A minap a szarról és gazdájáról emlékeztünk meg. Tulajdonképpen most is ezt tettük." Te magadról beszélsz félnótás metélt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!