Két évtizede nem verték így meg az RTL-t, kellemetlen meglepetés érheti a csatornát

2023. október 11. 15:17

Az őszi szezonban tovább nyílik az olló a TV2 javára a két nagy csatorna párharcában, ráadásul az RTL eközben a kábelszolgáltatókat is megkerüli. Vaszily Miklós a Világgazdaságnak adott interjújában emellett arról is beszélt, hogy milyen hatása van a nézettségi adatokra Szoboszlai Dominik népszerűségének.

2023. október 11. 15:17
null

Az éves adatokat összehasonlítva több mint 20 éve nem volt ekkora a TV2 előnye az RTL-lel szemben – szögezte le a Világgazdaságnak adott interjújában Vaszily Miklós, a piacvezető kereskedelmi csatorna elnöke. Szerinte egy régóta zajló folyamat ért most be, mert a TV2 érzett rá jobban a változó fogyasztói szokásokra. A digitális platformokkal kapcsolatban hangsúlyozta, nem akarják megkerülni a kábelszolgáltatókat, a TV2 ezen az úton nem követi az RTL-t. 

Ha az értékes tartalom a streamingre kerül, megkerülik a kábelszolgáltatót, hiszen a csatorna direkt juttatja el a nézőhöz a tartalmat. Lehet ez az irány, csak közben nagy érvágás a disztribútornak és mondhatja azt, hogy neki így kevesebbet ér a tévében megmaradt műsor szórása, és csak alacsonyabb díjat hajlandó érte fizetni

– jelentette ki Vaszily Miklós. Hozzátette: ha valaki mégis felmegy erre a pályára, és elidegeníti a stratégiai partnereit, nem támaszkodik a kábelszolgáltatókra, akkor ne csodálkozzon, ha kellemetlen meglepetések érik.

A csatorna elnöke arról is beszélt, hogy Szoboszlai Dominik olyan celebbé kezd válni, aki már nem csak a futballrajongók körében vált ki érdeklődést Magyarországon.

Példaként említette, hogy augusztus végén Szoboszlai mérkőzését többen követték a Spíler1-en, mint az M4 Sporton az ország legnépszerűbb klubjának, a Ferencvárosnak a bajnoki mérkőzését.

A teljes interjú ide kattintva olvasható el.

Nyitókép: Világgazdaság

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
backsplash
2023. október 12. 05:50
Nem nézek televíziót, mert istenhívő ember vagyok és a televízió képernyőjén az ördög jön démoni formában.
gekk
2023. október 11. 18:54
Mecsoda fontos hír. Esetleg az MTA nem lehetne ez előtt? Ostoba barmok. Ez kell nektek?
wasserwoman
2023. október 11. 18:43
büszke az ázsia expressre,meg a nagyő-re. Rettenet.
Akitlosz
2023. október 11. 17:29
Olyan kemény a párharc, mint a Coca és a Pepsi között. A Földön minden komoly nyílt részvénytársaság cégnek ugyanaz a kettő befektetési alap a két fő tulajdonosa. De minimum a 3 legfőbb részvényesből kettő. A Vanguard és a Blackrock. Innentől nekik mindegy, hogy melyik cégük terméke fog.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!