Ferenc pápa megáldotta a magyar bort

2023. december 27. 15:29

Bőven volt lehetősége megismerkedni a magyar borokkal a szentatyának.

2023. december 27. 15:29

A karácsonyi ünnepi időszak részeként december 27-én, Szent János napján a borszentelési szokásokat felelevenítve Ferenc pápa audiencia keretein belül apostoli áldását adta a Tokajira és általában a magyar borra.

Rókusfalvy Pál, a nemzeti bormarketingért felelős kormánybiztos Magyarország Szentszéki Nagykövetségén keresztül fordult levélben Ferenc pápához, amelyben kérte a magyar bor megszentelését. A kormánybiztos a Magyar Bormarketing Ügynökségen keresztül

harminc tokaji borász, összesen 180 palack aszúját küldte el előre a Vatikánba,

a december 27-i audienciára pedig egy külön díszdobozos Tokaj Esszenciát is vitt magával.

Rókusfalvy Pál a személyes találkozó során úgy fogalmazott: „azért érkeztünk, hogy Szent János ünnepén apostoli áldását kérjük ezen Tokaji Aszúra, illetve ezen keresztül a magyar borra, az Istenfélő magyar borászok munkájára!”

Tokaj a magyar himnusz harmadik strófájában is helyet kapott, ezért

a kormánybiztos nemzeti imádságunk elegáns nyomatait nyújtotta át három nyelven:

a magyar mellett a Szentatya anyanyelvén, spanyolul, valamint angol nyelvű fordításban.

(MTI)

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Martinus Volucris

Mandiner

Idézőjel

A melegpárok megáldásának ügyében konzervatív katolikusok széles körei kerülnek szakítópróba elé. Martinus Volucris írása a Mandineren.

Nyitókép: ANDREAS SOLARO / AFP

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Töki
2023. december 28. 14:44
Feri papának nagy respect!!!
alexandrosz-2
2023. december 27. 21:55
Pártucat deviáns buzi, meg tucatnyi moszlim szar bűnöző mellett erre is jutott ideje luciferinek, az ellenpápának? Nem lennék rá büszke!
auditorium
2023. december 27. 20:22
A bort (a tokajit is) megáldotta Ferenc pápa Szent János napján. Azonban nem áldotta meg, sőt mérges lett egy hölgyre, aki a kutyáját akarta megáldatni. Ez pedig az állatvédők heves tiltakozását váltotta ki. Egyre több a sétáltató dogsitter, némelyek babakocsiban tolják a kutyust gyerek helyett. Több az állatorvos mint a gyerekorvos. Ezt Ferenc pápa is szóvátette. A jövő nyugdijasainak a kutyák fogják előteremteni a nyugdijat ? A brux-i balosok jóemberkednek, jöjjön csak illegálisan mindenki mindenhonnan. Ma is (dec.27-én) a SEA- WATCH német NGO "szeretetből" nyolcszáz migránst rakott ki az olasz partokra, a Hahn nevű kapitány büszkélkedett, mert Libiából hozták a sok fiatal fekete afrikai férfit. Miért nem vitte német kikötőkbe ? Déli határaikat bezzeg védik. Doppelte Moral -wie immer. Átvernek bennünket, Europa schafft sich ab.
renoman
2023. december 27. 19:44
Kannásborrá változtatta a nedűket, addig morgott a sátánfattya míg megecetesedett az összes palack.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!