Elképesztő dolog miatt tartóztatták le a borsodi polgármestert

2024. március 28. 18:35

A hatóságok többrendbeli hivatali visszaéléssel, jogosulatlan pénzügyi tevékenységgel és hűtlen kezelés bűntettével vádolják.

2024. március 28. 18:35

Nyitókép: MTI/Donka Ferenc

Egy hónapra elrendelte a bíróság egy Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei település polgármesterének letartóztatását, akit több rendbeli hivatali visszaéléssel, jogosulatlan pénzügyi tevékenységgel és hűtlen kezelés bűntettével vádolnak – közölte a Miskolci Törvényszék csütörtökön az MTI-vel.

A közleményben – a település és az érintett nevének említése nélkül – azt írták, hogy a gyanúsított polgármester visszaélt hivatali helyzetével akkor, 

amikor tavaly decemberben arra kérte a település két önkormányzati képviselőjét, hogy „ha személyével kapcsolatban valaki rossz szót szól, vagy szidja, azt próbálja lefenyíteni”. 

Ennek fejében egyiküknek ötvenezer forintot ígért – közölte a törvényszék.

Hozzátették, hogy a településvezető idén februárban közreműködött abban is, hogy az egyik helyi lakos csak akkor kaphatott szociális tűzifát, ha azt a polgármester hozzátartozójának eladja.

A közlemény szerint a gyanúsított 

több helyi lakos és további, ez idáig be nem azonosított személy részére jogszabályi engedély nélkül pénzügyi szolgáltatási tevékenységet végzett oly módon, hogy üzletszerűen hitelt és pénzkölcsönt nyújtott nekik”.

A Miskolci Törvényszék tájékoztatása szerint a gyanúsított egyik rokonát az önkormányzatnál úgy alkalmazta, hogy az illető a munkahelyére nem járt be, tényleges munkát sem végzett, fizetését azonban felvette.

A letartóztatott polgármester megszegte vagyonkezelési kötelezettségét akkor, amikor tavaly augusztus előtt hozzátartozóinak átadott két mobiltelefon SIM-kártyát használatra, de az előfizetési díjakat az önkormányzat fizette. Az ezzel okozott vagyoni hátrány meghaladja az ötvenezer forintot – áll a közleményben.

(MTI)

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:04
🍓 ️ ­­A­ ­­­d­­­ö­g­­­ö­­­s­­­ ­­­l­á­­n­y­­o­k­ ­­­v­­­á­r­­­n­­­a­­­k­ ­r­­­á­­d­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­­­.­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­­­𝗨­­𝗡
SzabóTamás
2024. március 30. 11:25 Szerkesztve
Több infó, képekkel, itt: https://kuruc.info/r/2/272006/
remi
2024. március 30. 11:03
Ilyen ökör egy cikket. A boon konkrétan leírja a falu nevét (Tornanádaska) és a (véletlenül cigány) úgynevezett polgármester nevét is: Beri. Erre a maniner idehoz egy ilyen se füle se farka kreténséget, valahol, valamikor, történt valami. Ha már írtak róla akkor a boon cikket kellett volna beidézni (amiben azt is konkrétan elírják, hogy ez a beri egy agresszív söpredék), nem ezt a semmitmondó szart.
benedek77
2024. március 30. 10:00
Megpróbálta kicsiben, amit orbánék nagyban nyomnak. A mentalitás ugyanaz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!