Jogerősen elítélte a bíróság Szél Bernadettet

2024. március 22. 16:51

A politikus tényként közölt állításait 2021-ben több baloldali sajtóorgánum is megjelentette.

2024. március 22. 16:51

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Szél Bernadett jogerősen is bűnös rágalmazás vétségében, a terhére rótt bűncselekmény minden kétséget kizáróan megállapítható – értesült a Magyar Nemzet. A lap arról írt, hogy a Budapest Környéki Törvényszék másodfokú végzése szerint a volt országgyűlési képviselő, az LMP volt társelnöke 2021-ben becsületsértő állításokat tett közzé a közösségi médiában Tarnai Richárd főispánra annak kormánymegbízotti minőségével kapcsolatban.

A tényállításokat tartalmazó közösségimédia-bejegyzést több, balliberális sajtóorgánum is megjelentette.

A Magyar Nemzet emlékeztetett, hogy Tarnai Richárd, a Pest Vármegyei Kormányhivatal főispánja (akkori kormánymegbízott) feljelentése nyomán

első fokon a Budaörsi Járásbíróság 2023. március 6-án rágalmazás vétsége miatt Szél Bernadettet megrovásban részesítette.

Ezt is ajánljuk a témában

A Tarnai Richárd főispán által sérelmezett poszt még ekkor is elérhető volt bárki számára az ellenzéki politikus Facebook-felületén. A vádlott, Szél Bernadett az eljárás során nem ismerte el büntetőjogi felelősségét. Védőjével fellebbezett az ítélet ellen.

A másodfokon eljáró Budapest Környéki Törvényszék 2024. január 25-i végzésében helybenhagyta a Szél Bernadettet marasztaló elsőfokú ítéletet. A végzés ellen nincs helye fellebbezésnek

– szögezte le a bíróság.

A végzés indokolásában szerepel, hogy az elsőfokú bíróság a rendelkezésre álló bizonyítékok mérlegelése alapján helytállóan vont következtetést Szél Bernadett vádlott bűnösségére. Megerősítették továbbá, hogy a vádlott mentelmi joga mint büntethetőségi akadály nem állt fenn. A másodfokú bíróság nem látott okot Szél Bernadett vádlott felmentésére, sem az ítélet hatályon kívül helyezésére, sem a büntetőeljárás megszüntetésére.

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obsitos Technikus
2024. március 22. 20:25
Na ez a jogerős, nem a Pali bácsi.
Laszlo63
2024. március 22. 19:39
Ez a nö akart Magyarország miniszterelnöke lenni? Igaz akkor lett volna pénze fodrászra. :-)
Chekke-Faint
2024. március 22. 19:38
Lö mond-e? Nem....
Józsi6
2024. március 22. 18:30
Még egy bűnöző a moslékosok között ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!