Nyilván a Most vagy soha! sem tökéletes alkotás, hogy is lenne az. Melyik alkotás az?

2024. március 17. 16:38

A Most vagy soha! nem dokumentumfilm, a milliméter pontosságú történelmi hitelességet csak az kérje számon rajta, aki ott volt 1848. március 15-én az események sűrűjében.

2024. március 17. 16:38
Szabó László
Szabó László
Facebook

Nyitókép: Ficsor Márton/Mandiner

***

„Egy.

A Most vagy soha! nem dokumentumfilm, a milliméter pontosságú történelmi hitelességet csak az kérje számon rajta, aki ott volt 1848. március 15-én az események sűrűjében. Lásd még Zrínyi és a Zrínyi-szobor sztorija.

Kettő.

A film elkészítéséhez adott pénz nagyon sok - pont fele/harmada annak, amennyiből egy hollywoodi produkció készül. Látványában pedig nem marad el azoktól.

Három.

Szerintem egy filmnek (színdarabnak, festménynek, versnek, szóval egy művészeti alkotásnak) három dolga van: edukáljon, szórakoztasson és hasson meg - nyilván más-más arányban. A film hozza ezt: felidézünk, megtanulunk egy rakat nevet, helyszínt. Bulyovszkyt, Sükeyt, Irányit, Lederert, Rottenbillert (végre tudni fogják az emberek, hogy kiről van elnevezve az a macskaköves utca a Keletinél) és másokat be-/visszaemel a köztudatba. De talán Vasvári is ide tartozik. Meg az is, hogy Erkel is akkor élt. Folytathatnám.”

A Mandiner kritikáját a filmről itt olvashatja el. 

Ezt is ajánljuk a témában

„A 12 pont nálatok van?” – mozikban a Most vagy soha!

Videó

Grandiózus látvány, remek díszletek és jelmezek, a romantikus kalandtörténetre szépen „ráfekvő” élő zene és tisztességes színészi játék – a Most vagy soha! fellobbantja a szikrát, és átélhetővé teszi Petőfiék forradalmi tetteit.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:08
🍓 ️ ­­­A­­ ­d­­­ö­­g­­­ö­s­ ­­l­­á­­n­­y­­o­­­k­ ­­­v­­­á­­r­n­­a­­k­­ ­­­r­­á­d­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­­.­­­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­.­­𝗙­𝗨­­­𝗡
gyaloggos
2024. március 18. 16:17
SZABÓ! CSAKHOGY legyen NÉMI FOGALMAD arról, amibe belekotyogtál! A DŰNE második része 190 millió dollárba került, de már 500 millió dollár körül jár a bevétele , MÁR most! MAJD szólj, ha RÁKAY filmje HASONLÓ mutatóval bír, HA már szóba hoztad az amerikai filmgyártást!
Ákos70
2024. március 18. 15:56
Ez D-dúr és e-moll 2024. március 17. 18:10 • Szerkesztve Egyébként pedig:... Olvasom a sok fanyalgó becsmérlő véleményét. Egy dolgot azért szögezzünk le. Ez egy alkotás , annyiból készült amennyiből.HA kifogásod van ellene, ne fanyalogj, kérd ki a számlákat, a költségvetési tervet. Ez egy történelmi eseményt, személyiséget feldolgozó alkotás.Nem hiteles, mert nincs élő szemtanú, nincs pontos leírása a történéseknek. Ha érdekel, megnézed és eltöltesz 2 órát a moziban.Ha nem , akkor kussolj, mert a negatív, lehúzó, folyamatos köpködő kommentekre senki sem kíváncsi .Elmondhatod a véleményed, mert jogod van hozzá, de az a személyes megélésed legyen és ne politikai ízesítésű. Annak idején a Titanic vagy a Schindler listája senkinél nem verte ki a biztosítékot, pedig közelebbi eseményeket dolgozott fel , elképzelés volt, némi valóság tartalommal. A Most vagy soha pedig már megjelenése előtt IMDb szerint is 1,2 értékelésen állt és azóta is köpködi mindenki.
gyaloggos
2024. március 18. 12:44
AJAJAJ! NAGY a baj, ha már MOST magyarázni kell, hogy 6 milliárdból sz@r készült! SZABÓ is hülyeségeket ír! "A film elkészítéséhez adott pénz nagyon sok - pont fele/harmada annak, amennyiből egy hollywoodi produkció készül. " 1./ AZOK nem közpénzből készülnek, ellentétben RÁJKAY filmjével! 2./ HOL van egy magyar film nézettsége egy sikeres hollywoodi film nézettségétől ? Hm....?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!