Sikerült egy paródiaoldalt beszopni

2024. március 28. 15:17

Az elvakultság butítja a közönséget is.

2024. március 28. 15:17
null
Hont András
Hont András
Facebook

Fotó: YouTube-képernyőmentés

„Írók, költők, színészek, kiszuperált politikusok osztogatnak körbe egy videót, illetve egy videóból kivágott képet, amelyen az látszik, hogy Kötter Tamás utasítja a megafonosokat, hogy miként terjesszék a Varga Juditról-szóló központi véleményt. Az eset, mint cseppben a tenger.

1. Természetesen sikerült egy paródiaoldalt beszopni.

2. A gesztus jól mutatja, hogy a díszes magyar értelmiség miként is vélekedik a társadalomról. Nem hiszi el, hogy létezik az övétől eltérő autonóm vélemény, emberek láthatják máshogy a dolgokat, rokonszenvezhetnek mással, mint ő. Az csak agymosás lehet, propaganda, megvesztegetés.

Ezt is ajánljuk a témában

3. Ez a fajta elvakultság, pszichózis, amelyben a szellemi elit vergődik, lehetetlenné teszi a józan kritikát is. Innentől, ha Kötter Tamás neve szóba kerül, az lesz a reakció, hogy »na, mivan, lipsikém, megint Hírcsárdát osztasz?«. Ahhoz ugyanis nem kell képi bizonyíték – hamisított vagy félreértett meg pláne nem – hogy az embernek meglegyen a véleménye az egyslágeres szerzőről, és hogy alappal jelenthesse ki: állami díját nem írói teljesítményéért, hanem politikai állásfoglalásáért és a propagandában betöltött szerepéért kapta. Kötter József Attila-díja ugyanis nonszensz.

4. Az elvakultság butítja a közönséget is. A jó/rossz, barát/ellenség bináris egyszerűségére kondicionált közönségnek nincs szüksége tartalomra, érvekre, tényekre, semmire. Bármit is néz, mindig ugyanazt fogja látni.

A propaganda leleplezéséről szóló mémet leleplező cikk alá megérkeztek a kommentek is, hogyaszongya: »tessék, így működik a maffia propagandája!!4«

És ilyenkor belőlem is kitör a művelt értelmiségi: mi a faszt lehet csinálni ilyen körülmények között?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:04
🍓 ️ ­A­­ ­­d­­ö­g­­­ö­­s­­­ ­l­á­n­­­y­­­o­k­ ­­­v­­­á­r­­­n­­­a­k­ ­­­r­­á­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­­­.­­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­­­𝗨­­𝗡
amentet
2024. április 02. 13:19
Kiskancso még el is hinném az önálló gondolat létét, de megnézve a megafosos kollegáid, mind szóról szóra ugyanazt bègeti, na hol is az az önálló gondolat birka?
dodek4b
2024. március 31. 09:27
" És ilyenkor belőlem is kitör a művelt értelmiségi: mi a faszt lehet csinálni ilyen körülmények között? ” Javaslom a hiány szakmákat : kőműves , asztalos , ács , . . . A fizikai munka "nemesít" !
5m007h 0p3ra70r
2024. március 30. 18:15 Szerkesztve
Bandi, ezek az első két mondatnál bedobták a “syntax error ready” feliratot. Akinek ez szól, ahhoz soha sem jut el.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!