Bejelentette a kormány, fellélegezhetnek a kórházak

2024. április 18. 09:42

A felsőoktatási intézmény részeként működő klinikai központok is jól járnak.

2024. április 18. 09:42
null

Nyitókép: MTI/Balázs Attila

A kórházak adósságrendezésére 63,4 milliárd forint pluszforrást biztosít a kormány – közölte a Belügyminisztérium (BM) csütörtökön az MTI-vel. Azt írták, a szomszédságban dúló háború és az elhibázott brüsszeli szankciók okozta gazdasági válság miatt az egészségügyi kiadások is jelentősen megnőttek. 

A kormány azonban elkötelezett a kórházak likviditási problémáinak mielőbbi rendezése mellett, ezért fogadta el a BM javaslatát a működési támogatás biztosításáról – emelték ki. 

Az elfogadott javaslat alapján 63,4 milliárd forint működési támogatást kapnak a járó-és fekvőbeteg-ellátást nyújtó állami, önkormányzati, egyházi tulajdonban álló egészségügyi szolgáltatók, továbbá a felsőoktatási intézmény részeként működő klinikai központok

 – ismertették. 

Hozzátették: a működési támogatást április 30-ig utalványozza az egészségügyi szolgáltatóknak a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő, a kiegyenlítés feltételeit a kormányrendelet tartalmazza – tették hozzá. 

Tavaly novemberében az egészségügyi intézmények lejárt kötelezettségállományának csökkentéséért több mint 90,2 milliárd forint összegű támogatást fizettek ki – áll a közleményben.

(MTI)

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:43
🍓 ️ ­­­A­­ ­­­d­­ö­g­­­ö­­­s­ ­­l­­á­­­n­­­y­­­o­­k­ ­­v­á­­r­n­­a­k­­ ­r­­­á­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­.­­­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­.­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
Tommaso
2024. április 19. 19:47
" Az Ukrajnában zajló háború az oka a pocsék orbanisztáni egészségügynek" Na ehhez a fideszes hazugsághoz POFA KELL. Van is.
Tommaso
2024. április 19. 19:45
Csehország -- Kórháza a város szélén Orbanistan -- Kórházak a tönk szélén.
antal-2
2024. április 18. 11:53
Az uniós költségvetésekből műkődik az eü. minden tagországban, kivéve Magyarország.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!