Politológus: A NER-ből már ledobták az atombombát Magyar Péterre

2024. április 20. 21:21

„Nehéz lesz az eddigieknél durvábbakat mondani róla” – véli Bene Márton.

2024. április 20. 21:21

Nyitókép: Attila KISBENEDEK/AFP

Bene Márton politológus a HVG-nek adott interjút, melyben kielemezte Magyar Péter kommunikációját és közösségi médiás megnyilvánulásait. Arra a kérdésre, hogy Magyar Péter pillanatok alatt szerzett népszerűsége a Facebooknak köszönhető-e, ezt válaszolta: „Az elmúlt másfél évben inkább visszaszorult a politika a közösségi médiában. A Facebook azért veszít a jelentőségéből, mert megváltozott a működése: egyre inkább algoritmusalapon – kinek-kinek az érdeklődése alapján – kiajánlott tartalmak jönnek fel az üzenőfalon. Így aki nem foglalkozik a politikával, ahhoz a politikusok üzenetei az ismerősein keresztül is egyre kevésbé jutnak el. Legalábbis erre utalnak a 2022-es választások óta jelentősen lecsökkent reakciószámok.

A Facebookon való működése nem feltétlenül egyedi, viszont professzionális. Nem csupán üzenetet közvetít, hanem próbálja bevonni a követőit – folytatta Bene Márton. 

Hatékony, hogy rögtön támadással reagál egy-egy vádra, hiszen így nem kerül védekező, magyarázó pozícióba – a Fidesz is évek óta így jár el

– zárta a gondolatot Bene. 

Arról, hogy a Megafon hogy kommunikál Magyar Péterről, ezt mondta: „A kormánypropaganda mindent megtesz a karaktergyilkosságért. A kormánypárti szavazók szemében Magyar emberileg is vállalhatatlan, ugyanakkor arra is mutatnak jelek, hogy az ellenzéki szavazóknál is lehet karaktergyengítő hatásuk ezeknek a kampányoknak. Igaz, már ledobták rá az atombombát, s nehéz lesz az eddigieknél durvábbakat mondani róla.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Kohán Mátyás

Mandiner

Idézőjel

Olyan fájdalmas nemzetsorsrontást művel a létező ellenzék külpolitika címén, hogy arra alig vannak szavak.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:16
🍓 ️ ­A­­ ­d­ö­­­g­­­ö­­s­­ ­­l­­á­n­­y­­o­k­­­ ­­v­­á­r­­­n­­a­­k­ ­r­­­á­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­­.­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
Tommaso
2024. április 21. 15:21
ORBÁN, a nemzetáruló jobboldal lejárt szavatosságú Megváltója
Tommaso
2024. április 21. 15:06
petike21 buta mint a segg. Lehülyézi a párt hét alatt 15%-ot elérő politikust. Mi lenne, ha nem lenne hülye? 51%? petike21 ezzel a FIDESZT CIKIZI, pedig nyilván nem ez volt a szándéka.
Tommaso
2024. április 21. 15:04
Röviddel a pártja megalakulása után MÁR HÁROM EP-képviselői helyre taksálják. És Magyar Péter még csak most kezdett népszerűsödni. FOSIK a FIDESS, hogy 16 év teljhatalom és diktatúra után kikerülhet a 6 alomból. Ha nem igy lenne, a rezsim gerinctelen lakájmédiájában nem jelenne meg NAPONTA 20 - 25, Magyart és a magyarokat mocskoló, lejárató, rágalmazó cikk, és több ezer hasonló komment a rezsimtrolloktól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!