Hídpénzbotrány, átláthatatlanság, Gyurcsány emberei a Városházán – mérlegre tették Karácsony 2019-es kampányszövegeit

2024. május 12. 09:26

Semmi nem valósult meg a főpolgármester ígéreteiből a Magyar Nemzet szerint.

2024. május 12. 09:26

Öt év alatt a korrupció mocsarába süllyedt a főváros Gyurcsány Ferenc embereinek köszönhetően, akik a háttérből irányítják a regnáló főpolgármestert – olvasható a Magyar Nemzet vasárnapi cikkében. A portálon felidézik: Karácsony Gergely a 2019-es programjának egyik legfontosabb ígérete az átláthatóság megteremtése volt, egy egész fejezetet szentelt a témának, azonban ebből semmi sem valósult meg.

Ezt is ajánljuk a témában

Mint a Magyar Nemzet felidézi: 2019-ben a főpolgármester ígéretet tett, hogy minden fővárosi tulajdonban, kezelésben lévő intézmény és cég élére 

nyilvános pályázaton választanak majd vezetőt. A választásokat követően a városházát ellepték Gyurcsány Ferenc emberei, akik elfoglalták az intézmények vezetését, és megkezdték a pénz kilapátolását a fővárosból.”

A Lánchíd-felújítás az egyik legnagyobb botrány

„Felülvizsgáljuk a fővárosi önkormányzat rendszerváltás utáni gazdálkodását, az előnytelen szerződéseket pedig felbontjuk és visszaszerezzük az ellopott önkormányzati vagyont, ingatlanokat és cégeket” – idézett a lap Karácsony Gergely programjából, aki 5 éve még az elszámoltatás, és a korábbi városvezetés korrupciós ügyeinek feltárásával kampányolt. Ezen kijelentéseit azonban csak korrupciós botrányok sora követte, többek között a hídpénzbotrány, amelyben a nyilvánosságra került adatok szerint komoly szerepe volt a fővárosnak.

Ezt is ajánljuk a témában

Antikorrupciós kutatószoba és fehérlista

Emlékezetes, Karácsony Gergely az átláthatóság megteremtésének jegyében egy úgynevezett „antikorrupciós kutatószobát” is létre akart hozni, ahol a bárki szabadon kutathatja a városvezetés jegyzőkönyveit és szerződéseit. A lap szerint azonban a kutatószoba helyett inkább átláthatatlan szerződések és üzletkötések tömkelege valósult meg. 

Az önkormányzati közbeszerzéseken létrehozzuk az antikorrupciós fehérlistát, 

amelyen azok a korrupciómentes cégek és magánszemélyek szerepelnek majd, amelyekkel, illetve akikkel érdemes együtt dolgozni. A korrupciós feketelistán pedig azok a korrupt cégek és magánszemélyek szerepelnek, amelyekkel, illetve akikkel a hivatal és a fővárosi önkormányzati cégek nem köthetnek semmilyen szerződést” – idézett a Magyar Nemzet Karácsony öt évvel ezelőtti programjából, azonban a listából, mint oly sok korábbi tervből, végül nem lett semmi. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 305 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2024. május 12. 13:34
Végül is, mi az a hídpénzbotrány? Bármely hatóság (tehát nem az origo, meg ps) szerint történ bűncselekmény? Egyébként, amikor a boszniai szerb Dodik havernak OV adott 45 milliárd kölcsönt, az inkább botrány.
catalina11
2024. május 12. 13:27
Még emlékszem amikor az etológus Csányi Vilmos sunyin alájátszott a főpolgármester választáson a libsiknek, miszerint Tarlósra célozva kijelentette. hogy nem kedveli az irodák mélyén játszódó mutyikat. Azóta Karácsony Nemtudomka körül állandó a mutyi, de Csányi elvtárs úgy kussol, mint szar a fűben. " sz..ar alak!
macskusz-4
2024. május 12. 12:38
Lehetne rendőrautó tetején a sziréna.
macskusz-4
2024. május 12. 12:37
De hátha fejleszthető az agya, elektromos árammal....vagy lapáttal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!