Kulka Jánost választották meg a Nemzet Színészének

2024. május 03. 16:27

Kulka Jánost a március 30-án elhunyt Tordy Géza helyére választották.

2024. május 03. 16:27

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Kulka Jánost választották a Nemzet Színészének – közölte a Nemzeti Színház. Kulka János Tamás Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművész, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.

„A magyar színművészet, a nemzeti színjátszás fejlesztése, népszerűsítése a nemzeti irodalom tolmácsolása és a magyar nyelv ápolása terén nyújtott kimagasló tevékenységért kaphatja meg a Nemzet Színésze címet az a művész, akit a cím viselői maguk közé választanak. A címet egyszerre legfeljebb tizenketten viselhetik, és ha közülük valaki elhalálozik, a cím többi birtokosa dönti el, ki kerülhet a megüresedett helyre. 

Kulka Jánost a március 30-án  elhunyt Tordy Géza helyére választották” 

– írták közleményükben.

 

Összesen 204 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-82
2024. május 18. 02:08
🍓 ️ ­I­g­­a­z­­­i n­­­i­­m­f­­o­­­m­á­­n­­­i­­­á­­­k­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­.­­𝐗­𝟏­­𝟖­­­.­­­𝐅­­𝐔­𝐍
lendvaiildiko
2024. május 09. 09:50
Nem csodálkoznék, hogy a végén az egész heti hetes is a nemzet színésze kitüntetettek körébe kerülni. Sajnos, a mai magyar színészek teljesítménye messze elmarad a korábbi generációkból. Nem tudom, ha most filmesítenék meg az Egy magyar nábob, Kárpáthy Zoltán Jókai műveket, lenne alkalmas szereplő az öreg Kárpáthyt, Szentirmayt megjeleníteni. Reform kellene, el kellene választani a nemzet színésze címet a nemzet bohócai válogatott csapattól. Oda beférne Gábölcsi, Hernádni és sokan mások
atti64
2024. május 05. 08:05
SOKKAL JOBBAK IS VANNAK TÖLE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
vip era
2024. május 05. 02:58
Ha nincs a betegsége fel se merült volna a neve. Nagyon komolyan elinflálódott ennek a címnek az értéke. Kicsit(vagy nagyon) szégyelhetik magukat a jelölők.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!