Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. augusztus 12. 17:49

Magyarországon összehasonlíthatatlanul kevesebben betegszenek és halnak meg egyéb drogok, mint az alkohol miatt. Minden hetedik magyar alkoholfüggő, és a nyolcadik utas a halál.

„Nem igazán értem a tiltakozók problémáját. A tudósítások szerint az ozorai pszichedelikus bulin a publikum nyíltan, bódéban árusított és vásárolt illegális kábítószereket, a rendőrség pedig lecsapott, mert ez a dolga. (...)

Lehet azt mondani, hogy a törvény rossz, de amíg érvényben van, be kell tartani. Ez nem valamiféle aljas embertelenség, mint a kassai gettó felállítása; csak arról szól, hogy öreg, ebben az országban tilos ezt és ezt az anyagot árulni és fogyasztani, s ha mégis megteszed, akkor annak van következménye. Akinek nem tetszik, az lobbizzon, érveljen, tüntessen, alakítson pártot, ahogy a nagy sikerű svéd torrent-kalózok, akik elérték az ACTA egyezmény megsemmisítését. De fennálló törvényt nem sértünk ukmukfukk, mert akkor jönnek a szőrös, pókszerű rendfenntartók.

Hogy arányos volt-e fellépés, vagyis több száz géppisztolyosnak kell-e pár tucat benyalt hippit lekapcsolni, az  más kérdés; valszeg nem, és ha ezt kivizsgálják, az oké. De az igazi probléma szerintem nem ez, hanem az, hogy amíg a hatályos törvények büntetni rendelik a drogterjesztés egyik formáját, addig a másikat, ami sokkal súlyosabb, kifejezetten pártolják – és itt az alkoholról beszélek. Magyarországon összehasonlíthatatlanul kevesebben betegszenek és halnak meg egyéb drogok, mint az alkohol miatt. Minden hetedik magyar alkoholfüggő, és a nyolcadik utas a halál. (Ha időben nem kezelik, néhány év alatt mortalitáshoz vezethet.) Iszonyatos a pia rombolása a társadalomban, kamaszkortól az összes korosztályt érintve.

Summa: rendben, hogy a tiltást nyíltan leszaró csapatot, amely nem hajlandó legalább diszkrétebben betépni, szétrazziázzák. De akkor egy méltányos, egyenlő mértékkel mérő rendszerben a pálinkafesztiválokat minimum harckocsikkal kéne legyalulni.”

A bejegyzés trackback címe: http://fesztival.mandiner.hu/trackback/3689


Összesen 114 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerintEgy punk szám jutott az eszembe, országos látlelet gyanánt:

"..Kokain és heroin
Kábítószer élvezet
Mindenki tipródik
Ha nem szívhat eleget
Almabor, és Diana
Vedelnek az emberek
Itt nálunk szomjan hal
Ki nem issza a töményet

Kossuth, Munkás dekkhegyek
Minden füstöt elnyelek
Nikotinos tűdővel
Élvezem az életet
A részeg nőket imádom
Hempergünk majd az ágyon
Előveszem amim van
Sikíthatnak alattam


Kultúrált állat leszek
Házibulit rendezek
Lesz ott pia, dohányzás
Betépés meg miegymás
Mindent összeokádunk
S ha még bírjuk erővel
Kocsikázni indulunk
A laza Császár Előddel.."


http://www.youtube.com/watch?v..

Válaszok:
Hajdú Sógor | 2012. augusztus 12. 20:42

A fű legalizálásával se lenne elfogadhatóbb az ozorai drogtanya, mivel ott a fű egyenlő a kölyök pezsgővel. Az Ozorán inkább az LSD, a gomba és az egyéb szintetikus katyvasz szarok fogynak nagyüzemben.
A fű legalizálásával csak annyit érünk el, hogy megemeljük a dohányosok számát. Továbbá mindenféle szararc hozzájuthat majd. Jó ez így.

Válaszok:
Hajdú Sógor | 2012. augusztus 12. 21:25

Az alapkérdés : van-e szüksége az embernek tudatmódosító anyagokra?vaktyúk 2012. augusztus 12. 18:55

@CyB

"Talán ez azért érthetetlen neked, mert tévesen osztod fel a drogokat. Neked van az alkohol és minden más drog."

A különbség köztünk elsősorban nem itt van, hanem abban ,

1). Van-e szüksége az embernek tudatmódosító anyagokra?
Alappvető szükségletnek határozuk meg ezt, vagyis az ember antropológiai mivoltjához , egzisztenciájához, létben levéséhez inherens módon hozzátartozik-e vagy nem?

2).Kell-e társadalmi, emberjogi küzdelmet a szerrel való tudatmódosítás jogáért vívni?

3). A szerrel való tudatmódosítás jelentheti vegyi anyagok vagy növények termelte drogok fogyasztását. A történelem során a különböző kultúrákban kialakult egy-egy az adott földrajzi környezetben található majd termelhető drog fogyasztásának a szokása és kialakult ennek a szabályrendszere ( vagy felelős, jól szabályozott vagy rosszul felfogott és értelmezett, nem megfelelően szabályozott,
tömeges függőséghez károkhoz vezető forma)
Ez a kultúrák találkozásával, az életmód átalakulásával majd a globalizációval oda vezetett, hogy a világ összes drogja eljuttatható és eladható ott , ahol ezt meg tudják fizetni. Ennek a jelenségnek a társadalmi kárait látva (de politikai okokból is befolyásolva) csinálták meg a listákat és alakult ki a jelenlegi szabályozás.A nyugati világban leginkább elterjedt alkohol megmaradt ( és erre ráállva nagy lobby és nagy promóciós tevékenység áll mögötte jelenleg is), a gyengébb országok drogjait és a morfint meg a szintetikus anyagokat listára tették.
Ebben a jelenlegi helyzetben a legalisnak meghagyott alkohol mellett, melynek megvan a hagyománya - a hatásai közismertek, de a veszélyeivel és a kialakuló függőséggel kapcsolatban nagyon kevés a társadalmi ismeret és betiltására nem látszik semilyen esély - tehát ebben a helyzetben azzal jönni , hogy engedélyezzenek más kevésbé veszélyes anyagokat is amellyel a fiatalok a tudatukat módosíthatják, nem igazán emberbarát cselekedet. Épp elég gond van az alkohollal is, nemhogy még ezt kombinálják mással. Önmagában a marihuana fogyasztásból is lehet gond , ezt te is tudod, ha tájékozott vagy. Vannak akik meg a pszichedelikus anyagokat legalizálnák.


"Egyetlen egy módon lehet eltántoritani a fiatalságot a valóban veszélyes és felettéb káros szerektől, az pedig a pontos, hiteles, tényeken és valóságon alapuló felvilágosotás"

Amikor te elmondanád, hogy a marihuana mértékletesen fogyasztva nem veszélyes, mert nagyon sokan fogyasztják hosszű időn keresztül minden gond nélkül.
Ugyanez elmondható az alkoholról is. El is mondják, de az emberek egy jelentős része - az alkoholfogyasztók is mindenféle társadalmi rétegből jönnek - azonban nem tartja ezt be.

"A fiatalkori drogfogyasztás nem rendészeti probléma"
1)Tiltott drogokkal nyilvános helyen közösségben az.
2).Ha bármilyen drogtól származó probléma a szabálysértés vagy bűncslekmény szintjét eléri akkor az.

Ha ismered a korábbi szakértői szövegeket, akkor láthatad, hogy előtérben a fogyasztók érdekeit állították. Nem azt mondták, hogy nagyon helyes ,hogy így gondolkodsz , hogy elutasítod a drogfogyasztást, DE gondold azt is át, hogyan kerülhettek bele mások és segíts nekik kilábalni belőle, segítsed a gyógyuláshoz őket. Nem az első az volt , hogy intoleráns vagy és szélsőséges, hiszen emberi igény a drogigény. Természetesen nem mindig ilyen nyiltan kimondva, de alapvetően ebbne a szemléletben.

A "nemzeti pálinkafőzés" támogatója nem vagyok, a töményszesz fogyasztás növekedése az alkoholproblémák fokozódásához vezet.
A hajléktalan ügyben történt intézkedések formája látom egyikünknek sem megfelelő.
Szerintem ez nem "jobboldali toposz" , hanem a Fidesz ezen a szinten áll. Azzal hogy valaki jobboldali még a nyugati társadalmakban kialakult demokratikus normákat, elvárásokat betarthatná.

Kitzinger Dávid: Sok Ozora szakértő van
http://fesztival.mandiner.hu/c..

Válaszok:
Denia | 2012. augusztus 12. 22:02

„Minek basztatni párezer joviális dzsankit, akik itt pihenik ki a dolgos hétköznapokat? Rendes 30-as, sőt 40-es formák. Több adót fizetnek, mint egy Fidelitas szülinap teljes közönsége. Nevetséges fogás, nagy felhajtas. Még az akció költsége sem jön ki a lefoglalt cucc árából. Bazári ripacskodás volt ez az akció.”


vaktyúk 2012. augusztus 12. 19:21

@CyB

Biztos hogy sokan és minden rétegből de leggyakrabban csak átmenetileg fogyasztanak marihuanát. A fű szívásáért folytatott polgárjogi harc azonban egy szűkebb csoport "projektje".

Én is örülnék ,ha készülnének felmérések, attitűd és életforma vizsgálatok. Jobban fel kell mérni a helyzetet és tájékoztatni az embereket , hogyan is van ez.

A "droghasználó, mint emberi roncs". Fontosak lennének itt is az információk. 100 kipróbálóból kb 10 lesz a rendszeresen fogyasztó, 1 lesz a függő, szokták mondani.
Az életút megtörésének és a leromlásnak vagy a leépülésnek sokféle csendes és hangos formája lehet.


Nem tudom , hogy miért mondod ,hogy börtönbe akarlak juttatni?
Nem szoktál rá ( a fogyasztók szerint a marihuanára nem is lehet rászokni) , nem születtél bele. Csak nyilvános helyen elkaphatnak droggal összefüggő ügyben. Úgy tudom változtatni akarták még az előző kurzus idején a törvényt vagy már változott is , és szélesíteni fogják a szabálysértési ügyek körét. Nem évekig tárgyalva mint eddig és pénzbüntetéssel lezárva.
Nem tudom hogy áll most a dolog. Azt hallottam , hogy a terjesztőknek meg jobban utána akarnak menni. Nem vagyok pontosan képben, pedig nagyon fontos , hogy megtalálják a szabályozás hatékonyabb és elfogadható formáját. Majd próbálok utána nézni.

"Akinek jobb sors jutott inkább segítsen másoknak, minthogy erre hívatkozva alázgatja őket. Ráadásul az illegális drogfogyasztás mellé állva."

Segit, például azzal hogy az egzisztenciáját példának állitva, élő cáfolata a droghasználatról kialakult hamis képnek.

Úgy gondolod, hogy Kitzinger az élő példa?
Nem én mondtam...

http://fesztival.mandiner.hu/c..


Aki anyagot keres az talál

Bármivel lehet szipuzni
töltőgázal, benzinnel bódíthatod magad, mert ezek az anyagok nincsenek tiltva.
Csak az emberek , ha a tudatállapotukat nem akarják módosítani, akkor ilyet nem is csinálnak. Szerencsére köztudott és széles körben belátott dolog , hogy ezek a legolcsóbb drogok, oldószerek átmenetileg feloldhatnak de az agyadat is feloldják.

A tiltólistákon levő anyagok az az illegálisak. A listával való játékot jelentik a dezigner drogok. Valami felkerül a listára aztán elkészítik egy olyan vegyi változatát , ami hasonló vagy kiszámíthatatlan hatású, aztán nagyban beindul vele az üzlet. Ha széles a kereslet alacsonyabb az ár, úgy is nagy a haszon. Ha olcsóbb többeknek elérhető. Ha legális, akkor nem büntetik. Aztán ez is felkerül a listára és kezdődik újra. Most már nemcsak egyes vegyületeket ,hanem vegyületcsoportokat vesznek fel a listára, de nagy a találékonyság is és gyártják az újabbat és újabbat és akinek drogigénye van az mindig hozzá fog valamihez jutni, egyre újabb anyagokhoz. A felhasználás módján meg minek sokat gondolkodni, felszippantani vagy megvárni hogy felszívódjon a gyomorból, ugyan már, a legjobb az vénásan, úgy tutti.
Magyarországon az intravénás amfetamin használat sokkal magasabb arányú, mint a szomszédos országokban. Működik a szocializációs hatás.
Aztán az eddig évekig speedezők vagy ecstazy fogyasztók nem értik, hogy mi van velük, hogy rákattantak az új szerre, amit régi helyett lehet kapni.
Vannak akik azt mondják, hogy pont azért kellene legalizálni az előbbieket, hogy ne ez legyen a helyzet. Biztonságosan kicsomagolva mindenki tudná, hogy mit vesz meg és milyen hatásra számíthat.

Aki anyagot keres, az talál, márpedig ez a keresés elég nyugtalan és a figyelmet elfoglaló állapot ,ha valaki rá van szokva és beindul. Kell az anyag (és kell rá a pénz).


"Ajánlom figyelmedbe a toxikológusok által használt addikciós skálát. A drogokat a rászokás könnyűsége és a leszokás nehézsége alapján rangsorolják. Pl. a legális nikotin a haroinnal együtt a legmagasabb, 5-ös érték"

Számít még az is, hogy milyen súlyos testi-agyi tüneteket okoz, meg milyen súlyosak az elvonási tünetek annal aki rászokott . Az alkohol az előkelő negyedik helyen áll.
Hosszasan és sokat kell inni a rászokáshoz , a magyarországi körülmények között ez átlagban húsz év a férfiaknál rövidebb a nőknél, de töményszesszel megfejelve vagy az eszméletlenségig való ivásra rászokva lerövidíthető az idő.


a láncdohányos

Egyre drágább a cigi és egyre kevesebb helyen lehet dohányozni.

A nikotin az inhalációval 20 másodperc alatt az agyban van. Aki rá van szokva , azt élénkíti. 20 perc alatt elmúlik a hatása, akkor jöhet az újabb adag. Ez a láncdohányzás alapja.
A kemény dohányos akkor nyugodt , ha van nála cigaretta és bármikor rágyújthat. Ha ebben korlátai vannak, akkor ha eszébe jut tűkön ül vagy áll.

Válaszok:
Denia | 2012. augusztus 12. 22:04

Az első az alapkérdés.
A másik már egy egészen más szinten van.
Tarts a kettő között szünetet és jól gondold át.

Válaszok:
Denia | 2012. augusztus 12. 22:57

A dohányzásban most ott vagy , hogy akkor vagy jól ha szívhatod a cigarettát és akkor vagy rosszul, ha nem szívhatod.

Ha elviseled az elvonási tüneteket és nem gyújtasz rá, akkor utána úgy leszel, hogy ha nem dohányzol , akkor is tudsz jól lenni.
Úgy , mint a nem dohányosok vagy a leszokott dohányosok. Ők nem remegnek a cigiért.

Válaszok:
vaktyúk | 2012. augusztus 12. 22:29

Kezeld a kérdést a helyén

'"Többszörösen bebizonyított tény, hogy a mérsékelt konyak és vörösbor fogyasztása kifejezetten egészséges"

Nagyon sok munkája van ebben az alkohollobbynak, hogy ezt igazolják.
Ezernyi más élelmiszernek is van olyan jó hatása sőt még jobb, mint a vörösbornak.

A lobbynak pont azért volt szüksége erre és azért is áldozott a vizsgálatokra, hogy azt lehessen mondani : A mindennapi, rendszeres alkoholfogyasztás nem káros, lám haszna is van.
Közben meg ha naponta fogyasztod, akkor nagyobb az esély a rászokásra ,mintha csak alkalmanként és keveset.
A napi fogyasztó biztos piacot jelent.


A szocialista és a mostani kannás

A szocializmusban maga az állam hamisított a a bort. nem votl akkora szőlőterület , amekkor a a borpiac votl . A svédeknek valódi bort exportáltunk , az oroszoknak meg kétszer -háromszor is felhazsnált borseprűből, cukorból meg műtrágyából készült bort, tele kozmaolajokkal. Ezt itták a hazaiak is. Ennek is szerepe lehetett a nagyon magas haláláozási statisztikákban . Jelenelg főleg az Alföld közepén van hagyománya a szőlőt nem látot borok gyártásának, Soltvadkert környéke a fő terepe, de ezek nem helyhez kötött dolgok, bárhol nekiállhanak gyártani.

Válaszok:
Hajdú Sógor | 2012. augusztus 13. 01:53

"A drogokat a rászokás könnyűsége és a leszokás nehézsége alapján rangsorolják. Pl. a legális nikotin a haroinnal együtt a legmagasabb, 5-ös érték."

Míg heroinfüggővé válhatsz 1 lövés után, ez a dohányra biztosan nem igaz! Nem kéne összemosni a kettőt skálákra hivatkozva sem.


Balavány nagy balfácán, de még nőni fog.

Taktikája, hogy egybemossa a dolgokat, ezzel próbálva legalizálni a veszélyes kábítószerek fogyasztását és forgalmazását.

„Summa: rendben, hogy a tiltást nyíltan leszaró csapatot, amely nem hajlandó legalább diszkrétebben betépni, szétrazziázzák. De akkor egy méltányos, egyenlő mértékkel mérő rendszerben a pálinkafesztiválokat minimum harckocsikkal kéne legyalulni.”

Az alkohol is tudatmódosító szer, de hatása nem olyan drámai, mint a tiltott drogokká nyilvánított kábítószereké.

Az USA-ban is érzékelik ezt és ezért másképpen értékelik a kábítószer birtoklást és terjesztést, mint az alkoholtartalmú italok árusítását és birtoklását.

Csak Balavány nehéz fejébe nem fér bele, hogy miért.
Szerinte rossz a törvény.

Ha rajta múlna, mindaddig engedélyezné a kábítószerek használatát és forgalmazását,

amíg az alkoholtartalmú italok forgalmazása legális.

Az USA-ban sem ilyen Balavány féle balfácánokra van bízva a törvénykezés. (Szerencsére, még).Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó