Magyarország felháborítónak tűnik külföldről

2013. június 14. 17:32

Küzdöttem az olaszokkal, hogy nem csak Cicciolinánk van, hanem Rubik, Korda, Vilmos Zsigmond, meg egyebek. Interjú.

2013. június 14. 17:32

Énekelnek a filmben – Utórengés, a szerk. – egy magyar vonatkozású dalt. Annak a szövegében segítettél?

Igazából azt a dalt a forgatáson találták ki, és a rendező azt mondta, hogy tegyük bele a filmbe, mert mennyire vicces, hogy egy ilyen valódi dolog van a filmben. Én szokás szerint nagyon nyomtam a magyarságomat. Külföldön mindig megvédem az országot nagy hazafi módjára, és kérdezem az embereket, hogy mi jut eszükbe Magyarországról.

És nekik mi jutott eszükbe?

Leginkább Cicciolina és a lova. Mindig azzal cukkoltak, hogy én vagyok Magyarország második leghíresebb színésznője. Küzdöttem velük, hogy nem csak Cicciolinánk van, hanem Rubik, Korda, Vilmos Zsigmond, meg egyebek. És akkor erről ment a poénkodás, kérdeztek egy-két magyar szót tőlem.

Az időd nagy részét külföldön töltöd. Onnan nézve milyennek tűnik mostanában Magyarország?

Felháborítónak. Pár hete is odajön hozzám Roberto Faenza, aki az Anita B. című filmben rendez, és mondja nekem, hát Andrea, igaz, amit az újságban olvasok? Hogy Magyarország ennyire fasiszta? Nem is tudom, hogyan reagáljak az ilyenre. Először kiakadok, aztán megvédem Magyarországot. Én is érzem itthon a politikai feszültséget, nem tudom száz százalékosan azt mondani kint se, hogy minden rendben van. Múltkor a Colosseum lámpáit is lekapcsolták, hogy tiltakozzanak a Jobbik ellen. Elszomorító.

A külföldi médiából még durvábbnak tűnik a helyzet?

Igen, csak negatív hírek jelennek meg Magyarországról.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Autofocus
2014. március 03. 14:31
Hülyeségeket beszélsz. Horn Gyuszi kétharmada nem fájt mi? Vagy akkor még csattogós lepkét tologattál? Na mindegy, a 2/3 legalább akkora felelősség mint lehetőség, és 2014-ben nem lehet majd azt mondani hogy erre meg arra tekintettel kellett lennünk, mint 1998-ban a hülye kisgazdákra. De egy rossz kétharmad is többet érne mint egy töketlen, impotens kisebbségi kormány. Jellemző hogy a Bajnai-Mesterházi duett a násztáncuk közben is csak addig jut el a progamalkotásban hogy "Orbán takarodj". És utána mi lenne elvtársak? Egyetlen érvényes válaszuk sincs a társadalom kérdéseire.
balbako_
2013. augusztus 24. 17:06
Extra Hungariam non est vita, et si est, non est ita. E sorokat egy padovai egyetemi tanár jegyezte le a XV. században az ott tanuló magyar ifjak mondták. Kissé szomorkásan hozzátette írigylésre méltó az ilyen ország. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, előszür a '19.es magyar kommün okádta külföldre az ország szemetét és ők onnan gyalázták hazánkat és dicstelen utódaik máig ezt teszik. Ez persze európai értelemmel felfoghatatlan, hogy valakiben ennyi gyűlölet felhalmozódjék emberekben és igaznak vélik. Konrád, Heller, Gönczova és a többi gyászmagyar termése beérett.
öszödibeszéd
2013. július 07. 12:08
Olaszországban is vannak vérbaloldali lapok. Pittbullok. Pont le kell sz@rni, hogy mit írogatnak össze-vissza Magyarországról. Jellemző a hülye olasz baloldalira, hogy egyik szavával Chiccolinát emlegeti, másikkal meg fasisztáz. Mindjárt gondoltam, hogy nem Bartók Béla jut először eszébe a magyar kultúráról. Agyhalott baloldali pszeudo-értelmiség.
tango47
2013. július 07. 12:08
A hölgy tájékozottsága enyhén szólva hagy kívánni-valót maga után. De hát kit kérdezzenek? Konrád és a többiek már néhányszor nyilatkoztak, így ő volt kéznél!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik