Cipőre emlékeznek a Sziget mínusz egyedik napján

2013. június 20. 13:08

A Sziget Fesztivál mínusz egyedik napját az idén elhunyt dalszerző-énekes emlékének szentelik. Az augusztus 5-i Cipő-emlékkoncerten Republic-dalokat fog játszani többek között a Bikini, Bródy János, ByeAlex, Charlie, az Első Emelet, Fenyő Miklós, Gerendás Péter, Halász Judit, Keresztes Ildikó, a Magna Cum Laude, Müller Péter Sziámi, Nagy Feró, az Omega, a Pál Utcai Fiúk és Tolcsvay László.

2013. június 20. 13:08

Boros Lajos a Sziget Fesztivál csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján kiemelte: nem gyászolni jöttek össze, hanem emlékezni Bódi László Cipőre. Gerendai Károly, a fesztivál főszervezője rámutatott: hasonlóan egy művészhez kapcsolódó nap volt korábban a Cseh Tamás-koncert. A mínusz 1. napi koncert koreográfiája a Magyar Dal Napja alkalmából rendezett nagykoncertekhez lesz hasonlatos. Idén Bódi László dalait egykori zenésztársai, barátai adják elő a Republic együttes tagjaival.

Húsz művész fogadta el eddig a meghívást, ám többekkel jelenleg is tárgyalnak a szervezők. A bő háromórás koncerten elhangzanak Cipő nagy slágerei. Már biztosan fellép a Bikini, Bródy János, ByeAlex, Charlie, az Első Emelet, Fenyő Miklós, a Compact Disco, Gerendás Péter, a Hooligans, Jávori Ferenc Fegya, Balázsovits Edit, Halász Judit, Keresztes Ildikó, Koncz Zsuzsa, a Magna Cum Laude, Müller Péter Sziámi, Nagy Feró, az Omega, a Pál Utcai Fiúk, Tolcsvay László, és a United A koncertfolyam 19 órakor kezdődik, a felhangzó dalok mellett archív filmfelvételek lesznek láthatók a színpadon.

A koncert hanganyaga lemezen is meg fog jelenni, a tervek szerint a közreműködők felajánlják jogdíjaikat az alapítvány javára, amely évente egy fiatal, tehetséges szövegírót segítene, illetve létrehoznának egy Cipő-díjat.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik