Idén is lesz EU-sátor a Szigeten

2013. augusztus 02. 15:41

Idén is jelen lesz az EU Sziget fesztiválon, ahol a European Meeting Point sátorban várják az uniós témák iránt érdeklődőket.

2013. augusztus 02. 15:41

Idén már negyedik éve, hogy az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája képviselteti magát a Sziget Fesztiválon European Meeting Point néven – tájékoztatták a szervezők pénteken az MTI-t. Mint írták, az év közben a Millenárison az „európai kultúra házaként” is működő Európa Pont célja, hogy egy olyan hely legyen a fesztiválon, ahol kötetlen, játékos légkörben lehet tájékozódni és beszélgetni uniós kérdésekről.

A civil szigeten helyet kapó uniós sátorban többek között olyan témákról lehet bővebb ismereteket szerezni, mint az EU-állampolgárok jogai, tanulási és ösztöndíj lehetőségek az unióban vagy a munkavállalás kérdése. A helyszínen a Polgárok európai éve kampány kapcsán nyereményjátékot szerveznek, az EP Tájékoztatási Irodájának szervezésében pedig Bagó Zoltán és Glattfelder Béla fideszes EP-képviselőkkel is lehet találkozni az uniós sátornál.

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik