Kaput nyiss!

2013. augusztus 05. 13:53

Ozora – mondják az ottaniak – nem a drogról és nem a partiról szól, hanem valami egészen más összetartozás-érzésről.

2013. augusztus 05. 13:53
Várkonyi Iván
NOL

„A Sziget ma már bőven nem az, ami volt – és most nem szeretném előadni, a »profi gépezet, az üzlet elvette az igazi érzést« című bornírt slágert, meg, hogy »túl drága, és a külföldieknek szól«. (Ez félig igaz, mert drága, de soha nem volt olcsó, a külföldi vendég és a profizmus se tesz rosszat, de ha valaki nem találja a régi érzést, akkor inkább ő változott többet, mint a fesztivál.) A Sziget ma azért más, mert intézmény lett, amelynek léte hozzátartozik Budapest és Magyarország imázsához. Támadhatatlanná vált. Ma már senki se mondja, hogy a homoszexualitást terjesztik a fesztiválon. Ma már nem kérdés, hogy lesz-e a Szigetnek mindenre engedélye.

Ozorán nem jártam, valószínűleg nem is fogok. A goa és az elektronikus zene legalább annyira van távol tőlem, mint az egy hét fürdőszoba nélkül – ott pedig más se várna rám. Azt se gondolom, hogy ezt a zenét ki lehetne bírni csak alkoholbevitellel, és a pörgéshez ne tartozna drog – de könyörgöm: egy általános razziával négy dílert két és fél kiló mariskával nem nagy dolog elfogni egy fesztiválon. Ozora – mondják az ottaniak – nem a drogról és nem a partiról szól, hanem valami egészen más összetartozás-érzésről. És én ezt, mint anyám húsz éve nekem, készséggel elhiszem.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rák úr
2016. december 04. 18:37
Nem lehet véletlen, hogy ezt a drogfesztet egy juhász legelőjén tartják. És még ezek a szétcsúszott szarok birkázzák a normális embereket.
balbako_
2013. augusztus 24. 17:05
Ott is drogot árulnak? Ugye nem! És akkor máris magyros sch nélkül, mert a mangalicától aligha lesz zavarostekintetű, munkaképtelen reszketős hülye, esetleg egy hulla egy lepukkant budiban.
balbako_
2013. augusztus 24. 17:05
Nem tudom, én nem élek ilyesmivel.
közpénzes
2013. augusztus 17. 12:37
Ahhoz képest most indul a "betiltott" buli!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik