Jó ez a díj, mert nem nyom agyon

2015. május 28. 17:32

Azért jó ez a díj, mert olyan, ami nem nyom agyon. Reméltük, hogy nem kapunk mást. Ez a tökéletes díj volt, ezért örültem neki. Interjú.

2015. május 28. 17:32
Nemes Jeles László
Origo

Úgy hallottam, sokkolt a díj, és a ceremónia után órákig nem lehetett hozzád szólni. Milyen gondolatok kavarogtak a fejedben?

Hogy le kell ráznom az amerikai ügynököket és nem lehet bekapcsolni a telefonomat. Egyébként nem realizálja az ember. Azért jó ez a díj, mert olyan, ami nem nyom agyon. Reméltük, hogy nem kapunk mást.

Voltál már ilyen boldog valaha?

Nem tudom. Örülök. Büszke vagyok, hogy meg tudtuk csinálni ezt a filmet, ennyi ellenállás után össze tudtuk hozni. A cannes-i díjátadó előtt mondta Mátyás (Erdély Mátyás, a Saul fia operatőre - a szerk.), hogy éppen egy évvel ezelőtt ott ültünk a Dunánál a szúnyogok között, és arról beszéltünk, hogy mi lesz ebből a filmből. Nagyon furcsa.

Mit éreztél a díjkiosztón, amikor sorra estek el (azaz kaptak díjakat) a két legfontosabb díjra esélyes filmek, és nagyon afelé ment a dolog, hogy a tiéd lesz az egyik közülük? (Az a szabály Cannes-ban, hogy egy film csak egy fontos díjat kaphat - a szerk.)

Közben azt néztük, hogy hova áll a Canal+ kamerása. És amikor beállt hozzánk, elfordult, úgy csinált, mintha nem mi jönnénk, és az utolsó pillanatban fordult felénk.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 141 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Anti Komcsi
2016. június 06. 08:37
Valaki magyarázza el miért nem tudnak örülni egy magyar film sikerének.
Mindjárt
2016. január 05. 22:58
Ne játszák meg, hogy érdemi alapon díjazták a filmet. Az ilyesmi nagyon kell a holokuszt iparnak. Addig se foglalkoznak azokkal a palesztínokkal akiket náci izrael lemészárol és akiknek a főljeiket ellopja. Ez egy nagyon fontos díj :D
Mindjárt
2016. január 05. 22:58
Mert alapos a gyanu, hogy ez is egy ócska tákolmány amit a holokuszt ipar okádott ki. Emberi fogyasztásra nem alkalmas.
Mindjárt
2016. január 05. 22:58
Tombol a holokuszt ipar pedig mindenkinek tele van a cipője vele Annyira lejárt, túlnyomott, hogy amit a holokuszt ipar támogat arról eleve azt lehet feltételezni, hogy akár milyen vacak, akor is nyer
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik