Ausztrália ismét indul az Eurovízión

2015. november 17. 11:12

Ausztrália jövőre Stockholmban ismét indulhat az Eurovíziós Dalfesztiválon. A döntést az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségének referenciacsoportja, a verseny irányító testülete keddre virradó éjszakai genfi ülésén hozta meg.

2015. november 17. 11:12

„Az idei bécsi versenyen Ausztrália részvételét a nézők, a rajongók, a sajtó és a műsorszolgáltatók egyaránt rendkívül kedvezően fogadták. Erősen hiszünk abban, hogy az Eurovíziós Dalfesztivál idővel igazi globális eseménnyé nőheti ki magát. Ausztrália ismételt indulása a versenyen egy újabb komoly lépés ebbe az irányba, és jelzi, hosszú távon micsoda rendezvénnyé válhatunk” – mondta Jon Ola Sand, az Eurovíziós Dalfesztivál produkciós vezetője. Az MTI-hez eljuttatott hírlevél felidézi, hogy a versenyt hosszú ideje élőben közvetítő Ausztrália az idei bécsi versenyen indult először az Eurovíziós Dalfesztiválon, eredetileg csak egyszeri alkalomként, az esemény 60. évfordulója apropóján. Az ausztrál énekes, Guy Sebastian remekül szerepelt, Tonight Again című dalával az 5. helyen végzett.

 
Idén Bécsben Ausztrália rögtön a döntő mezőnyének tagjaként szerepelhetett, 2016. május 10. és 14. között Stockholmban azonban már nincs garantált helye a fináléban, az egyik elődöntőben kell fellépnie a továbbjutásért. Arról egyelőre nincs döntés, Ausztrália ezentúl minden évben indulhat-e. Azt viszont rögzítették, hogy amennyiben jövőre megnyernék a versenyt, az SBS, az ausztrál közszolgálati intézmény egy európai műsorszolgáltatóval közösen valahol Európában rendezhetné meg a 2017-es dalfesztivált.
 
„Lelkesítő számunkra a lehetőség, hogy ismét versenyezhetünk az Eurovíziós Dalfesztiválon, amely nagyszerű példa a kulturális sokszínűségre” – fogalmazott Michael Ebeid, az SBS vezetője. Frank Dieter Freiling, a versenyt lebonyolító testület elnöke azt emelte ki, hogy Európa és Ausztrália kulturális értékeiben nagyon sok a közös. Hozzátette: a verseny sok ausztrálnak arra is alkalmat kínál, hogy a zenén keresztül újra felfedezze európai gyökereit. Az Eurovíziós Dalfesztivált jövőre azért rendezik Stockholmban, mert idén májusban Bécsben a svéd Mans Zelmerlöw győzött Heroes (Hősök) című dalával. 2016-ban a tervek szerint 41 ország vesz részt a versenyen, köztük Magyarország.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik