Csúcsbeállítás: 43 ország az Eurovízión

2015. november 27. 11:57

Negyvenhárom ország indul az Eurovíziós Dalfesztiválon jövő májusban Stockholmban. Ez csúcsbeállítás, ennyien eddig csak a 2008-as belgrádi és a 2011-es düsseldorfi versenyen vettek részt.

2015. november 27. 11:57

Idén 40 ország szerepelt Bécsben, a 2015-ös hiányzók közül jövőre szerepelni fog Ukrajna, Bosznia-Hercegovina, Horvátország és Bulgária is, nem indul viszont Törökország – jelentették be az Eurovíziós Dalfesztivál szervezői Stockholmban, a jövő évi verseny helyszínén. Azt a múlt héten hozták nyilvánosságra, hogy az idén a dalfesztivál 60. születésnapja alkalmából indult Ausztrália jövőre ismét lehetőséget kap a versenyen. Igaz, indulója nem lesz automatikusan döntős, mint idén Bécsben.

 
„Büszkék vagyunk arra, hogy 43 ország műsorszolgáltatója mondott igent a 2016-os részvételre. Nagy erőfeszítéseket teszünk annak érdekében, hogy a lehető legtöbb ország ott legyen Stockholmban, a magas szám jól mutatja ezt” – idézte Jon Ola Sandot, a versen produkciós vezetőjét a dalfesztivál honlapja.
 
A jövő május 10-i és 12-i két elődöntőben a Globe Arenában 37 ország, köztük Magyarország fog versengeni a továbbjutásért a 14-i döntőbe, amelyben vendéglátó országként fix helye van Svédországnak, valamint az öt kiemelt országnak, Franciaországnak, Nagy-Britanniának, Németországnak, Olaszországnak és Spanyolországnak. Az Eurovíziós Dalfesztivált 2016-ban azért rendezik Stockholmban, mert idén májusban Bécsben a svéd Mans Zelmerlöw győzött Heroes (Hősök) című dalával.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik