A krími tatár győztes éneke az Eurovízióról

2016. május 16. 10:20

Jamala, a krími tatár lány Ukrajna színeiben indult és a tatárok 1944-es szovjetek általi kitelepítéséről énekelt dédanyja visszaemlékezései nyomán. Az énekkel megnyerte a 2016-os Eurovíziós Dalfesztivált, mégpedig rekordpontszámmal.

2016. május 16. 10:20

Megnyerte Ukrajna a 61. Eurovíziós Dalfesztivált. 534 pontot kapott Jamala 1944 című dala, ennél többet még senki nem szerzett eddig, Ukrajna pedig másodszor diadalmaskodott

A krími tatárok sztálini kitelepítéséről szól a krími tatár énekesnő dala, amelyet Krím orosz megszállása miatt sokan politikai üzenetként értelmeztek. Az énekesnőt deportált dédanyja visszaemlékezései ihlették meg.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 143 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vén Csataló
2017. május 14. 18:36
Pontosan!
Morgen
2017. január 24. 16:57
Most meghallgattam. Jamala szenzitív módon adta elő ezt a dalt. Gondolom, tényleg nem volt nála jobb. Ha ez a fesztivál nem lett volna agyonverve a szakállas nővel és a művészet a politikával, akkor talán nem is lenne ennyi különvélemény. Na, mindegy, így értéktelenedik az érték, jó liberális demokráciánkban.
Gombóc XVI. Artúr
2016. augusztus 17. 22:13
"Abban kérnie az elnököt hogy fejezze be végre a háborút, tegyen le hódító törekvéseiről." Gondolom a híreket nem olvasod, a balrad és a Labancinfo meg nem ír arról, hogy a háború jelenleg Ukrajna területén folyik, tehát Putyin cárnak és az általa kinevezett szakadár vezetőknek vannak "hódító törekvései". A Jobbik nélkül szebb a Jövő!
Gombóc XVI. Artúr
2016. augusztus 17. 22:13
Erről a fenyegetésről van valami konkrét infód? Mármint a balrad-on, vagy valamilyen .ru végződésű honlapon kívül! Amúgy a közönség szavazatoknál Oroszország 11%-al kapott többet mint Ukrajna, szóval a közönségnél azért nem volt olyan hatalmas az eltérés. Vagy még a közönség is összeesküdött Oroszország ellen??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik