Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2016. november 4. 09:09

A brazil szerző érthető nyelvezetével fogalmaz meg és ad át nagy igazságokat emberek milliói számára. Könnyed stílusával csábítja olvasóit spirituális utazásra és elemzik együtt az emberi lelkeket.

Coelho korunk egyik legnépszerűbb írója. A brazil szerző érthető nyelvezetével fogalmaz meg és ad át nagy igazságokat emberek milliói számára. Könnyed stílusával csábítja olvasóit spirituális utazásra és elemzik együtt az emberi lelkeket. Mondanivalóját misztikus, vallásos köntösbe öltöztetve tárja elénk és mutat utat a boldogság megtalálásához, vagy legalábbis alapokat adva a gondolkodáshoz.

Legnépszerűbb műve Az alkimista, de azóta is bármelyikkel milliókat csábít a könyvesboltokba. A neve kulcs az eladáshoz. Októberben jelent meg új könyve magyar nyelven és évek óta Coelho-idézeteket olvashatunk tematikus zsebnaptárjában is.

A realista, filozofikus stílusú művek napjaink kedvelt olvasmányai közé tartoznak, amely azért is nagy dolog, mert a fiatalabb generációval az emberiség kezd leszokni az olvasásról. Mivel a híreket is többen olvassák online formában, a nyomtatott könyvek háttérbe szorulnak. Az interneten rövidebb cikkeket olvasunk, mint papír alapon tettük, ezért lehetnek talán kedveltek az egy-két mondatos szimbolikus nyelvű, szívünkhöz szóló bölcsességek.

A bejegyzés trackback címe: http://fesztival.mandiner.hu/trackback/26189


Összesen 70 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerintÚgy 15 éve még én is kedveltem. Aztán kinőttem. Valahogy olyasformán, ahogy G.B. Shaw írta: Aki húszévesen nem kommunista, annak nincs szíve. Aki harmincévesen kommunista, annak nincs esze.

Olyasmi, mint nálunk Oravecz Nóra vagy Müller Péter. Utóbbinak a nevelt fia sokkal, de sokkal magasabb szint. Coelho-nál is.

Válaszok:
noMores | 2016. november 4. 11:34
Akitlosz | 2016. november 19. 16:52

G.B. Shaw igen jól összefoglalta a lényeget e tekintetben.

Válaszok:
Akitlosz | 2016. november 19. 17:00

"Miben rejlik Paulo Coelho sikere?"

Erre én sem jöttem rá. Barátnő javasolta, olvastam - igaz fordításban - és semmi frenetikusat nem leltem benne.


Még semmit nem olvastam töle, de érdekes író lehet, ha egyszerre hasonlítják Oravecz Nórához és Spíróhoz...


Aki azt mondja magáról, hogy sznob, az már nem is lehet igazi sznob :-)Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó