Miben rejlik Paulo Coelho sikere?

2016. november 4. 09:09

Wágner Rózsa
Vous

A brazil szerző érthető nyelvezetével fogalmaz meg és ad át nagy igazságokat emberek milliói számára. Könnyed stílusával csábítja olvasóit spirituális utazásra és elemzik együtt az emberi lelkeket.

Coelho korunk egyik legnépszerűbb írója. A brazil szerző érthető nyelvezetével fogalmaz meg és ad át nagy igazságokat emberek milliói számára. Könnyed stílusával csábítja olvasóit spirituális utazásra és elemzik együtt az emberi lelkeket. Mondanivalóját misztikus, vallásos köntösbe öltöztetve tárja elénk és mutat utat a boldogság megtalálásához, vagy legalábbis alapokat adva a gondolkodáshoz.

Legnépszerűbb műve Az alkimista, de azóta is bármelyikkel milliókat csábít a könyvesboltokba. A neve kulcs az eladáshoz. Októberben jelent meg új könyve magyar nyelven és évek óta Coelho-idézeteket olvashatunk tematikus zsebnaptárjában is.

A realista, filozofikus stílusú művek napjaink kedvelt olvasmányai közé tartoznak, amely azért is nagy dolog, mert a fiatalabb generációval az emberiség kezd leszokni az olvasásról. Mivel a híreket is többen olvassák online formában, a nyomtatott könyvek háttérbe szorulnak. Az interneten rövidebb cikkeket olvasunk, mint papír alapon tettük, ezért lehetnek talán kedveltek az egy-két mondatos szimbolikus nyelvű, szívünkhöz szóló bölcsességek.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://fesztival.mandiner.hu/trackback/26189