Nagyon gyorsan elröppen a köcsög

2016. december 11. 14:47

Az alkotó embereknek folyamatosan reagálniuk kell a mindenkori hatalomra. Interjú.

2016. december 11. 14:47
Mucsi Zoltán
Magyar Nemzet

„– Az amerikai elnökválasztás másnapján Donald Trumpról mondta el a véleményét. Politikai állásfoglalásokra is számíthatunk öntől a jövőben?

– Amikor láttam Robert De Niro videóját, amelyben Trumpot kritizálja, arra gondoltam, hogy a magam módján én is hozzászólok a választások eredményéhez. Ennyi történt. Az alkotó embereknek folyamatosan reagálniuk kell a mindenkori hatalomra. A társadalomnak szüksége van a tükörre, hogy lássa magát.

– Ezt szolgálják ezek szerint a Nézőművészeti Kft. (a társulatot 2009-ben alapította Mucsi Zoltán, Scherer Péter, Katona László és Gyulay Eszter, akikhez 2012-ben csatlakozott Kovács Krisztián – a szerk.) abszurd társadalmi célú hirdetései is. Gondolja, hogy a humorral felhívhatják a közönség figyelmét a mindennapok problémáira, a szemetelésre, a korrupcióra?

– Nem hiszem, hogy ezek hatására holnaptól az emberek kevesebb csikket dobnak el az utcán. Ilyen erővel nem rendelkezem. A fegyvergyártást sem tudom sajnos beszüntetni. A reklámjainkban az abszurditás a lényeg, az emberi gyarlóságra és hülyeségre igyekszünk felhívni a figyelmet.

– Korábban azt nyilatkozta, hogy a színház felesleges rossz a mindenkori kormányzat számára.

– Sok minden történt az utóbbi években, drasztikusan csökkentették a független színházak támogatását, visszatartottak pénzeket. Ez nem segített a helyzeten. Minden művészeti ágra ráférne a mainál jóval nagyobb támogatás, hiszen a megszorítás ellehetetleníti a működésüket. A kivéreztetés oka pedig, feltételezem, a színházak kritikai hangvétele. Máskülönben miért hagyna veszni a kormányzat ennyi társulatot?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 164 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
teljesenertelmetlen
2020. január 28. 17:06
"Az alkotó embereknek folyamatosan reagálniuk kell a mindenkori hatalomra." Ha baloldali a hatalom, akkor a szélsőjobboldali veszélytől kell tartani. Ha jobboldali a hatalom, akkor a szélsőjobboldali hatalomtól kell tartani. Boáááff.
Vén Csataló
2017. május 14. 18:30
Mucsi Zoltán szinész. Önmagában tragédia és korunk színvonalának indikátora, hogy ezt így le lehet írni. Egy pasas, aki azért "színész", mert nála gátlástalanabbul senki nem trágárkodik-trógerkedik nagy nyilvánosság előtt. Senki nem bazmegol úgy, mint Mucsi. És a magyar kulturális életet kisajátító komcsi-libsi gittegylet számára ez valamiért szórakoztató - mi több, ez a nagy betűs Művészet. Hogy egy alkoholista trógernek kinéző alkoholista segédszínész bele tudja/meri mondani a kamerába, hogy a te kurva anyádat. Na ez ám a valami. Alig néhány évtizede még egy Básti Lajos, egy Bessenyei Ferenc, egy Latinovits Zoltán, egy Mensáros László volt a nagy színész Magyarországon. Most meg ez az ócska, bunkó tróger, aki jobb helyen negyedik alabárdos se lehetne. Meg a drogosan balesetet okozó, majd azt a barátnőjére fogó Stohl András nevű szarzsák. Na ezek a beltenyésztett, belpesti libsi gittegylet "színészóriásai". Pitiáner alakok pitiáner "óriásai".
balbako_
2017. április 17. 18:39
Kár, hogy nem színész ez a Mucsi
péterx
2017. február 28. 11:07
Gratulálok ! Velős , hatásos , meggyőző , balos levegóbe beszélést elhallgattató kimutatás . S valóban , várjuk a balos egsészségügypolitikai teljesítmény felsorolását...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik