Mindenki – egy álszent rendezés

2017. február 28. 20:24

Az utolsó jelenet után elkezdtem bőgni, de nem a meghatódottságtól, amit az alkotók vártak.

2017. február 28. 20:24
Songoro Fatime
Facebook

„Megnéztem a Mindenkit.

Az utolsó jelenet után elkezdtem bőgni, de nem a meghatódottságtól, amit az alkotók vártak.

Számomra elveszítette az értelmét, hogy ezt a filmet ezzel a címmel leforgatták. A végén megkérték a gyerekszínészt, hogy »tátikázzon«. Nekem egyértelmű, hogy nem az ő énekhangját hallottam. A végén egy tökéletesített kórust hallunk, pedig a történet szerint egy félig hamiskásat kellene.

Ráadásul nem tudjuk a nevét annak a kislánynak, aki a hangdublőr volt. Őt is megilleti a siker..

Az, hogy »Mindenki« énekeljen, számomra azt jelenti, hogy elfogadjuk egymást olyannak amilyen. Lehetett volna jó film, ha a rendező elfogadja a színész hangját és egy természetesen éneklő, felszabadult gyerekkórust hallunk befejezésként nem egy (szétplasztikázott) jó kórust. Pont ugyanannyira volt jó szándékú és álszent a rendező és az ehhez asszisztáló stáb, mint a filmben szereplő tanárnő. Nyerni akartak... Hát nyertek.

Örülök, ha ez emberek örülnek ennek az Oscar-díjnak! Szerintem ez talán még jobb tanítás is, mint ami eredetileg akart lenni.”  

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pandaka pygmaea
2021. június 29. 21:16
A faszt, Fatime! A "Mindenki" Kodály szavaira utal, miszerint "a zene mindenkié". És ez a szál, ez vonzza magával a többi, joggal vagy a nélkül hozzákapcsolt jelzőt és gondolatot, amit a film kivált a nézőből.
Knerten
2017. május 22. 14:00
Ezért kár volt idejönni Afrikából, fikázni a gazdanépet. Bár nincs min csodálkozni, ómigránsaink is ugyanezt csinálják.
quiet
2017. április 17. 23:18
Kedves mandi ! Lécci menjetek már le a sarki krimóba, ott van a Lacibácsi, tudjátok az az öreg alkesz.. Na, kérdezzétek, szemlézzétek már meg , biztos neki is van véleménye... Aztán meg bárkit... Hadd írjon mindenki a mandiba... Válogatás nélkül... nem kell a diszkrimináció. Csak lazán.
samesz38
2017. március 19. 13:14
Te nézzed akkor Tarr Bélát! Na...Azt nézheted.Akár öt órán keresztül is! :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik