Jordán Tamás nem adja fel, újra pályázik a színház vezetésére

2017. március 03. 18:58

A szombathelyi Weöres Sándor Színház egyik alapítója, egyben eddigi igazgatója az MTI-nek azt mondta: újra benyújtja pályázatát a színház vezetői posztjára. Jordán Tamás arról is beszélt, keserűség helyett inkább örömöt érez amiatt, mennyien biztosították őt támogatásukról, többek között Törőcsik Mari és a nemzet színészei is. Jordánnak a most kialakult helyzetre van egy áthidaló megoldási javaslata is, mivel mint kifejtette: az új pályázat miatt október előtt nem lesz új igazgató, az új évadot viszont már tervezni kellene.

2017. március 03. 18:58

Nem viselte meg, hogy igazgatói pályázata nem kapott többséget a szombathelyi közgyűlés ülésén, újra benyújtja a pályázat a Weöres Sándor Színház ügyvezetői állására – mondta Jordán Tamás pénteken az MTI-nek.

Nem vagyok keserű, inkább szétfeszít az öröm, hiszen az a szeretetözön amit a közönségtől és a kollégáktól kapok, ez az érzés szinte ledönt a lábamról, számomra most ez a legfontosabb” – fogalmazott a Kossuth-díjas művész arra reagálva, hogy csütörtök este a szombathelyi városháza előtt több száz fős szimpátiatüntetés zajlott annak érdekében, hogy ismét őt nevezzék ki a színház élére, amelynek egyik alapítója. Hozzáfűzte: sokat jelent a számára, hogy Törőcsik Mari és a nemzet színészei, több színház, szakmai- és civil szervezet támogatásáról biztosította, köszöni a kiállást. 

Jordán Tamás hangsúlyozta: bízik Szombathely polgármesterében, aki a közgyűlés ülésén azt mondta, azért van szükség új pályázati eljárás lefolytatására, hogy abból „emelt fővel” jöhessen ki a későbbi nyertes, még akár ő is.

Gond lehet a következő évaddal

A direktor kitért arra, hogy márciusban már a következő évadot kellene tervezni, áprilisban bérleteket kellene meghirdetni, de nem tudni ki vezeti majd szeptember 30-a után a színházat, és ez szerinte bizonytalanságot okoz.

Szólt arról is, hogy a társulati tagokat is szerződtetni kellene a következő évadra, többen közülük – mint ahogy a jelenleg futó darabok rendezői közül is – az ő hívó szavára érkeztek, és már kifejezésre juttatták, hogy amennyiben nem ő lesz az igazgató, más szerződési lehetőségeket is fontolóra vesznek.

Jordán Tamás áthidaló megoldási lehetőségként említette, hogy amennyiben a következő évad végéig – 2018 június 30-ig – meghosszabbítanák igazgatói megbízását, jobban lehetne tervezni és irányítani a színházat, közben természetesen kiírhatnák a pályázatot, amelyen minden valószínűség szerint akkor is indulna. (MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
frivol824@gmail.com
2017. május 22. 14:21
Jordán Tamásnak az én szememben nem az az érdeme, hogy zsidó. Ez az ő esetében is kevés lenne, ún. pollkorrekt meg nem különösebben szeretnék lenni. Azt azonban nagyon komolyan gondolom, hogy az általa vezetett színház egyik alapítójaként megilletné ez a további megbízatás lehetősége. Arról meg nem tehetek,hogy egy tehetsége, kreatív figura, aki éppen állítólag zsidó. Nekem a magyar kultúra egyik frontharcosának tűnik, ezért nagyon szurkolok neki.
zakar zoltán béla
2017. május 22. 13:28
De nem az atv-be pocskondiázni!
frivol824@gmail.com
2017. május 14. 19:38
A Weöres Sándor Színház egyik alapítójaként, egy normális értékrendű országban eleve méltányos megítélésben részesült volna. Persze azt is tudom, hogy manapság a svihákoknak, ügyeskedőknek lejt a pálya, és nem a kreatív egyéneknek. Tényleg nagy baj van ebben az országban!
noMores
2017. március 19. 15:05
Alföldi helyett Dörnert meg azt a félkegyelmű Bogárlacibácsit kellett volna meghívnia az összeesküvéselméleteivel, akkor a fideszes faszjancsik is megszavazták volna. De lehet, hogy annak a 10 ellenszavazó seggnyalóhuszárnak nem tetszett pár darab: nem volt elég "nemzeti". Hányás ez az egész procedúra, egy vicc. Sikeres a színház? Igen. Mi itt a kérdés?..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik