Újra a gyalogosoké lehet a nyári hétvégéken a Szabadság híd

2017. május 10. 11:35

A fővárosi közgyűlés idén is a gyalogosoknak adná át az egész Szabadság hidat hétvégenként. Tarlós István azt mondta, hogy mehet az akció, egészen addig, amíg valaki fel nem mászik a turulhoz.

2017. május 10. 11:35

Egy civil kezdeményezés indítványozta, hogy idén is nyissák ki a gyalogosok előtt a Szabadság hidat – számol be az Index.

Előző évben nyár közepén zárták le a forgalom elől a hidat, ami külön városrésszé vált. A budapestiek és turisták egyaránt ellepték a város két részét összekötő építményt: piknikeztek, zenéltek és jógáztak is a hídon. 

„Ha egyszer valaki felmászik a turulhoz, az egész akció le van fújva!”

– hagyta jóvá a kezdeményezést Tarlós István szülői gondoskodással.

A hidat a tanítási szünet kezdetétől augusztus 20-ig zárnák le hétvégente a forgalom elől. A részletekről még nem szavazott a közgyűlés, Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes azt mondta, hogy az akciót még össze kell hangolni a nyári eseményekkel.

Címlapkép: Funzine

Kapcsolódó cikkek

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
craopolus
2017. május 22. 21:56
Amúgy ha ez a híd off lesz, a Lánchíd is le lesz 19-ig zárva, akkor már a lágymányosit és az árpádhidat is lezárhatnák, hogy meglegyen a páros-páratlan sorozat:D
iratus senex
2017. május 15. 20:30
Hihetetlenül bölcs dolog! Egy híd le lesz zárva felújítás miatt, egy másik az épp aktuális futóbolondok miatt, ez meg azok miatt akiknk nem jutott krumpliföld, s itt akarnak dajdajozni, miközben eleink a KÖZLEKEDÉS és nem a buli kedvéért csináltak utakat, emeltek hidakat. De a sok fű füstje lassan még az egykor józanokat is elbódítja, s a mámoros futóbolondok oldalára állnak!
Apáczai
2017. május 14. 12:17
Tarlós józan vállalást tett? „Ha egyszer valaki felmászik a turulhoz, az egész akció le van fújva!” Haha! Bruhaha! Tehát egy hétvégét sem kell várni, és újra lehet közlekedni a Ferenc József hídon. Valami eszement molinózó tüntikés már hajtogatja a rongyait... Úgy legyen
SilentBob
2017. május 14. 12:13
Ha valami hülye leesik onnan, akkor meg ő lesz a hunyó. Ha a proli komcsikat az anyjuk megtanitaná viselkedni, nem is kéne pedellus.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik