MSZP-Fidesz nagykoalíció zárathatja be a Budapest Parkot

2017. május 22. 10:48

Az MSZP-s Pál Tibor ferencvárosi önkormányzati képviselő évek óta lobbizik azért, hogy a Budapest Park helyén P+R parkoló létesüljön. A helyi Fidesz támogatja a szocialista törekvéseket.

2017. május 22. 10:48

Pál Tibor, Ferencváros MSZP-s önkormányzati képviselője azon dolgozik, a népszerű koncerthelyszín, a Budapest Park helyén P+R parkoló létesüljön – írja az Index. Ennek érdekében már több beadványt is intézett a kerületi polgármesterhez, bár a terület fővárosi tulajdonban van. Dr. Bácskai János fideszes polgármester már 2015. október 15-én arról beszélt a jegyzőkönyvek szerint a javaslat vitáján, hogy azon lesznek, hogy minél előbb parkolási övezet legyen a Budapest Park területén, még ha ez a fiatalság rovására is lenne.

A beadvány fideszes önkormányzati támogatással eljutott a fővároshoz is, ahol azonban tavaly még az olimpiára hivatkzova visszadobták. Pál Tibor azonban nem adta fel, és most, hogy mégsem pályázunk a 2024-es ötkarikás játékokra, újra érdeklődött a ferencvárosi polgármesternél arról, hogy miért nincs még parkoló a Budapest Park helyén, ami amúgy is csak évente négy hónapig üzemel, amúgy meg csak konténerraktár. Pál szerint a fennmaradó időben üzemelhetne parkolóként a hely.

A Budapest Park részéről az Indexnek azt mondták: éppenséggel meg lehetne oldani, hogy minden évben leaszfaltozzák a táncteret, amikor vége a szezonnak, majd feltörjék, amikor elkezdődik, de a költségek miatt így már nem érné meg üzemletetni a helyet, ráadásul mivel a tanítási idővel is néhány hétig egyszerre mennek a koncertek, és az ingázó forgalomra hivatkozva lenne szükség a parkolóra, akkor a négy hónapos koncert-sorozatot két hónappal le kellene rövidíteni. 

A főváros rendezési tervében egyébként már öt éve is parkolóként szerepelt a Budapest Park területe, de az üzemeltetőknek még legalább két évig érvényes szerződésük van, bár ezt a főváros két hónapos felmondási idővel bármikor felbonthatja.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2017. június 06. 18:09
Egy ideje mindig-Mandiner Zsáner?!
bunko_jobbos
2017. május 23. 16:21
Olvastam a témáról több helyen is. Egyszer voltam ott, de k*rvára kizsebeltek. Italt nem lehet bevinni, mert azt "biztonsági" motozás címén elszedik. Bent jó drága, csak ömlött a pénz egy kis szórakozásért. A szórakozás vámszedői. nekik ebből is jár adó. Szóval ez egyszerűen ÜZLET. Arról szól, hogy kinek milyen kapcsolatai vannak az önkormányzatnál és a sajtónál. nekem nincs hozzá közöm.
péterx
2017. május 23. 16:20
A szenzációhajhász-sugallatos cím és a cikk tartalma ellentmondanak egymásnak...
George Soros 2.0
2017. május 23. 16:19
"Köszönjük az érdeklődést és a támogatásotokat! Szeretnénk mindenkit megnyugtatni, a Budapest Fővárossal kötött bérleti szerződésünk 2019 végéig érvényes, semmilyen hivatalos jelzést nem kaptunk arról, hogy bárki korlátozni szeretné a működésünket, eddig mind a kerületi, mind a fővárosi önkormányzat részéről pozitív hozzáállást tapasztaltunk. Büszkék vagyunk rá, hogy évek óta konfliktusmentes a működésünk, és bízunk benne, hogy ez így is marad. - Budapest Park"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik