Terrorveszély miatt szakadt félbe a németországi Rock am Ring fesztivál

2017. június 03. 09:19

Terrorveszély miatt péntek este megszakították a németországi Rock am Ring szabadtéri fesztivált. Az eset miatt elmaradt a Rammstein fellépése is. A szervezők konkrét értesülésekre hivatkozva döntöttek a terület kiürítése mellett.

2017. június 03. 09:19

Terrorfenyegetés miatt megszakították péntek este a németországi Rock am Ring szabadtéri fesztivált.

Az ország nyugati részén, Bonn térségében fekvő Nürburgring autóversenypályán pénteken kezdődött zenei fesztivál szervezőinek közleménye szerint a rendőrség elővigyázatosságból rendelte el a rendezvény megszakítását, és átkutatja a helyszínt. Arra kérték a látogatókat, hogy „kontrolláltan és nyugodtan” hagyják el a területet. Az esti koncerteket mind lemondták. A legfőbb attrakció az egyik leghíresebb német zenekar, a Rammstein fellépése lett volna. A szervezők reményei szerint szombaton folytathatják a fesztivált.

Helyszíni beszámolók szerint a mintegy 90 ezer fesztiválozó nagyobb fennakadás nélkül, rendezetten levonult a versenypályáról. A legtöbben szállásukra, a közeli sátortáborokba mentek. Az illetékes koblenzi rendőrkapitányság közölte, hogy a kiürítést „konkrét értesülések” miatt rendelték el, amelyek alapján „nem lehetett kizárni”, hogy terrorveszély fenyegeti a rendezvényt.

A Rock am Ringet a vezető európai szabadtéri könnyűzenei fesztiválok között tartják számon. A szervezőknek az előző két évben sem volt szerencséjük; a fesztivált a Köln térségben fekvő Mendig település melletti repülőtéren rendezték meg, és a sík vidékre lecsapó viharok, illetve villámcsapások következtében 2015-ben több mint harminc, 2016-ban pedig negyvennél is több ember megsérült. Az idén azért választották az Eifel-hegységben fekvő Nürburgringet, mert ott a környező hegyek és magas épületek miatt kisebb a veszélye annak, hogy villámcsapás éri az embert. A rendezvény vasárnapig tart.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
states
2020. június 07. 22:15
Ilyen állapotokat akarnak nálunk is a soroskomcsik, Kerítésszaggató Rolex Laca és gittegylete, úgyhogy jövőre ott leszünk az urnáknál egy emberként, büdös komcsik, esélyetek sem lesz.
Bokros Birka
2020. június 07. 22:15
Azt hiszem a hurok a Ti nyakatok körül szorul drága Bástya elvtárs, ha lenne elég szavazótok nem kellene pedálozni az ingyen élő migránsokért.
Bástyaelvtárs
2020. június 07. 22:09
Már vicsorog, nyüszít a birka.... Érzitek h szorul a hurok.
Bokros Birka
2020. június 07. 22:09
Nem lesz vele semmi gond, mert mielőtt a szádba adja kiveri a fogaidat, ne tudj félelmedben ráharapni. Érted már migráns simogató!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik