Közelednek a kalózok!

2009. június 11. 15:47

Csehországban és Szlovákiában is szerveződnek a Svédországban EP-választási sikereket elérő Kalózpárt társszervezetei.

2009. június 11. 15:47
Kalózpárt alakul Csehországban és Szlovákiában is. A pártalapítást kezdeményezőknek mindkét esetben az Európai Parlamentbe bejutott, az ingyenes fájlcserélés legalizálásáért küzdő svéd Kalózpárt adta az ihletet. A Cseh Kalózpárt május végén kérte hivatalos bejegyzését a belügyminisztériumtól, miután a pártalapításhoz szükséges minden feltételt sikerült teljesítenie - közölte csütörtökön a novinky.cz cseh hírportál. A párt szervezői azt tervezik, hogy indulnának az októberre tervezett idő előtti képviselőházi választáson. A csehek azért küzdenek, hogy a fájlcserék olcsóbak és egyszerűbbek legyenek az interneten.

A Szlovák Kalózpárt egyelőre csak a Facebook közösségi online portálon létezik, s eddig mintegy 500-an jelentkeztek a pártba. A Szlovák Kalózpárt a szerzői jogokról szóló törvény módosítását, és a magánszféra nagyobb tiszteletét szeretné elérni a világhálón - írta a pártalapítással kapcsolatban a Sme című szlovák napilap. A szervezők bejelentették: rövidesen megkezdik a 10 ezer aláírás összegyűjtését, amely Szlovákiában feltétele a pártalapításnak. Céljuk, hogy a jövőben részt vegyenek a választásokon. (MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!