Meghalt a cigarettázó csimpánz

2010. október 06. 14:14

Elhunyt Charlie a majom, aki azzal lett híres, hogy rászokott a cigarettára. Az állat ennek ellenére így is tíz évvel többet élt, mint vadon élő fajtársai.

2010. október 06. 14:14

Meghalt a cigarettázó csimpánz, Charlie. A majmot felboncolják, és csak azután derül ki, hogy mi okozta a halálát. Az állatkert szóvivője szerint Charlie minden gondoskodást megkapott, beleértve az állatorvosi ellátást is, de 52 évével már nagyon öregnek számított a csimpánzok átlagos élethosszát figyelembe véve. A majom tíz évvel tovább élt a Bloemfonteinben lévő állatkertben, mint vadon élő társai.

Charlie úgy szokott rá a dohányzásra, hogy az egyik látogató bedobott a kifutójába egy égő cigarettát, a csimpánz pedig elkezdte utánozni az embereket. Ezután a látogatók rendszeresen dobáltak be neki égő cigarettákat, hiába próbálták megakadályozni ezt a gondozók - a majom pedig függő lett.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!