Milliók söröztek az Oktoberfesten

2011. október 04. 10:43

A müncheni sörfesztivál rengeteg látogatót vonzott, több mint három hét alatt összesen 7,5 millió korsó sör fogyott.

2011. október 04. 10:43

Hála a kedvező időjárásnak, rengeteg látogatót vonzott az idei Oktoberfest. A hétfő este véget ért sörfesztiválra a szervezők szerint kereken 6,9 millió hazai és külföldi - köztük magyar - vendég látogatott el, ami 26 év óta a legmagasabbnak számít. Az évszázados hagyományokra visszatekintő esemény történetében az eddigi rekordot még mindig az 1985-ös esztendő tartja 7,1 millió résztvevővel.

A sörfesztivált München és Bajorország I. Lajos királynak köszönheti, aki 1810. október 12-én, még trónörökösként vette feleségül Therese von Sachsen-Hildeburghausen hercegnőt. A király a néphez való közelségét kívánta demonstrálni azzal, hogy népünnepélyt rendezett, amely október 17-én lóversennyel ért véget. Mindez a Terézia-réten zajlott, és ma is így nevezik az Oktoberfest helyszínét.

Az idei fesztivál szeptember harmadik szombatján nyílt meg, és több mint három héten át tartott. Az előzetes becslések szerint a több mint három hét alatt összesen 7,5 millió korsó - azaz liter - sör fogyott. Incidens nem történt és az alkoholmérgezések száma is erősen csökkent a tavalyihoz képest.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!