Kiadták az Index vezetésének hivatalos névsorát

2020. augusztus 27. 16:02

A portál tájékoztatása szerint lezárultak az első körös tárgyalások az Index új lapvezetésével.

2020. augusztus 27. 16:02
null

„Az elmúlt hetekben kiemelt közéleti és médiaérdeklődés mellett zajlott az Index szerkesztőségében végbement változás, amely során a korábbi szerkesztőség döntő többsége az újság elhagyása mellett döntött. A tulajdonos és a vállalat menedzsmentjének továbbra is a legfontosabb célja az újság független szellemiségének és egyedi hangvételének megőrzése, amely érdekében megkezdődött a szerkesztőség újjáépítése” – írta csütörtöki közleményében az Index.

Felállt az Index új lapvezetése

A protál tájékoztatása szerint az újság vezetésére az igazgatóság elnöke korábban Szombathy Pál igazgatósági tagot kérte fel, aki vezérigazgató-főszerkesztőként kezdi majd meg az operatív munkát.

Az új lapvezetés összetétele az alábbiakban olvasható:

  • Szombathy Pál, vezérigazgató-főszerkesztő (korábban a Magyar Televízió - A Hét főszerkesztője, a Magyar Hírlap főszerkesztője, az Á la carte műsorvezetője, valamint a Digisport Reggeli Start műsorvezetője)
  • Sztankóczy András, stratégiai igazgató-vezető szerkesztő (korábban a Magyar Rádió - hírigazgatója, a Magyar Hírlap főmunkatársa, a Heti Válasz főmunkatársa)
  • Kitzinger Szonja, gazdaságért-kultúráért-szórakozásért felelős főszerkesztő-helyettes (korábban a Magyar Rádió, a Figyelő és a Marquard Media munkatársa)
  • Balogh Ákos Gergely, szervezetfejlesztésért felelős főszerkesztő-helyettes (a Corvinus Egyetem tanára, volt kommunikációs igazgatója, Mandiner alapító főszerkesztője)
  • Fekete-Szalóky Zoltán, hírigazgató (18 éven át az Inforádió felelős szerkesztője)

A portál a fentiekhez hozzátette: a lapvezetéssel párhuzamosan, már a napokban közel harminc új munkatárs kezdi meg a szerkesztőségi munkát, rovatvezetők, vezető szerkesztők és számos újságíró.

Összesen 223 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
T. Péter
2020. augusztus 28. 22:31
A rendőrök akkor tekintették a gyűlést befejezettnek, amikor Nagy-Juhák azt lejelentette. Amiről Balsai ír, hogy korábban kiváló telefonos kapcsolat volt és az megszakadt, az pont arról szól, hogy amíg tartott a rendezvény, addig kiváló egyeztetés volt a felek között, és amikor a rendőrök úgy vélték, hogy vége a rendezvénynek, és megindul a Deák téri művelet, akkor már nem lógtak a a telefonban a Fidesz szervezőivel. EZÉRT szakadt meg a kapcsolat, triviálisan. Tisztázzuk, mert keveredik nálad sok minden. Itt több témáról van szó, kapásból háromról: 1. A rendőrség összes hibája. Hiába próbálod rám kenni, soha az életben egyetlen szóval nem tagadtam el, nem mismásoltam, satöbbi. Végestelen végig azt mondom egyfolytában, hogy a rendőrség alapvető hibákat követett el. A korábbi vitánk során is végig ezt mondtam, és ma Déniának is pont ezt írtam le. Ezt tehát hiába próbálod ellenem fordítani, reménytelen. 2. Abban nem értünk egyet, és hiába próbálsz elméleti koncepciókkal meggyőzni, amelyekre semmi bizonyíték soha nem volt, hogy a rendőrség nem a fideszes megemlékezőket akarta bántani, csak összekeveredtek a tömegek, és ez lett az az eredmény, ami. A rendőrség elkefélte, és olyat is bántott, akit nem kellett volna, de nem AKARTA őket bántani eredetileg. Ti mindenáron azt akarjátok elhitetni, hogy de igen, mert ez a 2006-os legendáriumotok egyetlen kiindulási alapja. De ettől még ostobaság. És ennek a megállapítása nem Gyurcsány védelmezése, védelmezi Gyurcsányt a csomorkányi sánta ördög, nem én, hanem teljesen normális, hétköznapi józan ész. Igen, megtették, mert elfuserálták, de nem ez volt a szándékuk, csak rosszul sikerült az egész. 3. És még abban sem értünk egyet, hogy semmiképpen nem akarod tudomásul venni, hogy a rendezvény szervezői tehettek volna valamit annak érdekében, hogy a résztvevőik ne a Deák tér fele távozzanak. Pedig hiába kapálózol ellene, triviális, hogy tehettek volna, és triviális, hogy nem tettek. Ettől még természetesen nem ők elsődlegesen a hibásak, az alapvető hibát a rendőrség követte el, de ettől még igaz az is, hogy ha ők tesznek valamit, akkor sokkal kevesebb baj történt volna. És ezt képtelenek vagytok elismerni, mert az is része a legendáriumnak, hogy a Fidesz soha, semmiben nem hibázhat, mások törnek rá és kész.
egyvilág
2020. augusztus 28. 13:51
Az Index halálának földönjáró elemzése: https://www.egyvilag.hu/index.shtml#indexhalala
istvánkeve
2020. augusztus 28. 11:44
Óriási eredmény lenne, ha ezzel a Happy End-el véget érhetne a szappanopera.
tevevanegypupu
2020. augusztus 28. 11:10
De a csúcs a liberálisok féle közmédiában mégis csak az volt, hogy Hankiss Elemér nem engedte Antall Józsefet beszélni a köztelevizióban. Az valami fantasztikus volt.. És amásik pedig, hogy anno a Műszaki Egyetem akkori vezetője meg Sólyom Lászlót nem engedte az ötvehatos évfordulón beszélni a műegyetemnél..ahonnét tulajdonképpen a tüntetések elindultak..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!