Füststop a bajor kocsmákban

2010. július 05. 16:21

Népszavazást tartottak Bajoroszágban vasárnap, a szavazók többsége úgy döntött, hogy a tartomány minden vendéglátóhelyén tilos lesz a dohányzás. Az Oktoberfest sörsátrai egy év halasztást kapnak: idén még nem kell megfelelniük az új szabályozásnak.

2010. július 05. 16:21

Tilos lesz a dohányzás a bajor vendéglátóhelyeken - döntöttek a tartomány lakói a vasárnap tartott népszavazáson. Az éttermeket, vendéglőket, kiskocsmákat és a sörsátrakat is érintő tervezetet a szavazók 61 százaléka támogatta alacsony, csupán 39 százalékos részvétel mellett. Ez azonban nem teszi a a voksolást érvénytelenné, a kezdeményezés augusztus 1-jén törvényerejűvé válik. A német viszonylatban is szigorú új szabályozás alól a híres müncheni fesztivál, az Oktoberfest sörsátrai kapnak csak felmentést egy évre: itt idén utoljára még rágyújthatnak a vendégek.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyuszika
2010. július 05. 19:01
Arra azért kíváncsi lennék, hogyha hazánkban is születne ilyen rendelet kiskocsmákban a részeg törzsvendéggel mit kezdene a kocsmáros.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!