OSW: Wagneres rohamcsapatok támadhatnak a Donbaszban

2022. december 17. 09:49

A Putyin séfjeként elhíresült Jevgenyij Prigozsin hadserege az ukránok szerint 23 000 elítéltet toborzott, akiket Kelet-Ukrajnában vetnének be.

2022. december 17. 09:49
null

Az orosz erők a Donbaszban található ukrán állások ellen újabb támadáskísérleteket hajtottak végre, azonban számottevő sikert nem értek el. A fő harctérségek Bahmut és Avdijivka (utóbbit nyugati irányból bekerítés fenyegeti), illetve a Donyeck városától nyugatra fekvő települések – itt főleg Marjinka. Szintén nőtt a nyomás a Sziverszktől keletre fekvő, a Harkiv és Luhanszk megyék közös közigazgatási határán (Kupjanszk és Szvatove között) található, illetve a Kreminnától északra és nyugatra lévő ukrán állásokon. Az ukrán erők az ellentámadásokra illetve az elvesztett állások visszaszerzésére koncentráltak – a fent említett térségeken kívül a Donyeck megye nyugati részében is – olvasható varsói Keleti Tanulmányok Központjának (OSW) összefoglalója a háború legfrissebb fejleményeiről, melyet magyarul a Válasz Online közölt.

Közben az ukrán különleges műveleti erőkre hivatkozva arról is ír, a lengyel intézet, hogy hamarosan a Wagner Group rohamcsapatai is megjelenhetnek a kelet-ukrajnai régióban,

melynek megszerzése most az elsődleges orosz hadicélnak számít.

A Putyin séfjeként elhíresült Jevgenyij Prigozsin hadserege az ukránok szerint  23 000 elítéltet toborzott – belőlük olyan rohamcsapatokat állítanak fel, amelyeket a Donbaszban, a fronton vetnek be. Az ukrán hadsereg szerint a bűnözők harci bevetése korlátok közé szorítja a képzett személyzet feláldozásának szükségességét, az „önkéntesek” nagy veszteségei az oroszokból nem váltanak ki negatív reakciókat. 

Nyitókép: You Tube

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kivancsijani
2022. december 17. 19:45
El kéne zavarni a picsába az ukrán vezetést és békét kötni. Feleslegesen halnak meg az emberek, soha sem lesz már ukrajna olyan mint amikor kivált a SZU-ból. Lehetett volna, de az a kurva nagy demokratizálódás szétbaszott mindent.
Akitlosz
2022. december 17. 15:53
A zsoldosseregek nem arról híresek, hogy nagy veszteségeket szenvednének. Az a fanatikus meg a sorkatonák műfaja. A Wagner igyekszik vigyázni az embereire, mint minden jó zsoldoshadsereg. Azokból a volt bűnözőkből hősök válhatnak, igen magas társadalmi megbecsültséggel. Mindenki jól jár.
letsgobrandon
2022. december 17. 11:08
na ja.... közben a dicső AZOV úgy működik mint a vasgárda oligarchák pénzelik és az isten se tudja kikből állnak
kaffogó hebrencs
2022. december 17. 10:44
A korrupt EU baloldali vezetőket is küldeni kellene a frontra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!