Párizs fellélegezhet: három hét sztrájk után eltakarították a rothadó szemetet

2023. március 30. 07:18

A tiltakozás egészen prózai okból szűnt meg: a sztrájkolók nem kapnak bért Franciaországban, ha nem dolgoznak, az adományokból pedig nem fojt be elég pénz.

2023. március 30. 07:18
null

Párizs fellélegezhet, mert a szemétszállítók sztrájkját lefújták és eltakarították a szemetet – írta meg a The Guardian. A város tisztább, bár még nem teljesen tiszta, miután véget ért a háromhetes sztrájk, de a szakszervezet további akciókkal fenyegetőzik, tették hozzá.

Mint írták, március 6-a óta először vitték el a szemetet és ürítették ki a kukákat Párizsban, az utcákon így 10 ezer tonna rothadó szemét halmozódott fel. A Guardian szerint sok étteremtulajdonos kénytelen volt ponyvával letakarni a halmokat, hogy ne zavarják azok a vendégeket.

A sztrájkot Macron nyugdíjreformja ellen indították meg. A tiltakozás egészen prózai okból szűnt meg: a sztrájkolók nem kapnak bért Franciaországban, ha nem dolgoznak, az adományokból pedig nem fojt be elég pénz.

Nyitókép: Eric Broncard / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2023. március 30. 11:28
Francia. Innen van a Momentum is. Kordon blődli. Nálunk van Gordon blődli is ám!
Harryhaller
2023. március 30. 10:47
Nem mintha ez sokat javítana Párizson. Igy is, ugy is bűzlik.
telekaszter
2023. március 30. 10:36
Baszki, ennyire igénytelen lett a Mandi? "nem FOJT be elég pénz"
SyncBaer
2023. március 30. 10:09
Ismét igazolódott a magyar mondás: a pénz beszél, a kutya ugat! (A gyagya meg hagyja, hogy a szövegszerkesztő program írjon be szavakat a fogalmazványába.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!