A pápa küldötte megoldást keres az Oroszországba hurcolt gyerekek visszatérésére

2023. július 04. 21:46

„Meglátjuk, hogyan tudjuk elindítani a gyermekeket érintő mechanizmust és segítséget nyújtani a humanitárius fronton” – fogalmazott Matteo Zuppi bíboros.

2023. július 04. 21:46

Matteo Zuppi bíboros, Ferenc pápa ukrajnai rendezésért felelős megbízottja kedden bejelentette, hogy jelenleg megoldást keres arra, miként térhetnének haza az ukrajnai háborúban – a kijevi vezetés szerint – Oroszországba hurcolt ukrán gyerekek.

„Meglátjuk, hogyan tudjuk elindítani a gyermekeket érintő mechanizmust és segítséget nyújtani a humanitárius fronton, különösen azoknak a gyermekeknek, akik bizonyosan visszatérhetnének Ukrajnába” – mondta Zuppi egy római könyvbemutatón, hozzátéve, hogy Ferenc pápával is személyesen megvitatta a kérdést. 

A bolognai érsek, aki egyben az olasz püspöki kar elnöke is, 

 

a múlt héten Moszkvába látogatott, korábban pedig Kijevben is járt.

 

 Ferenc pápa május végén bízta meg Zuppit, hogy vezesse a Vatikán békemisszióját. A vatikáni sajtóiroda szerint a látogatás célja, hogy „humanitárius hozzájárulást nyújtson a jelenlegi tragikus helyzetből kivezető út megtalálásához, az igazságos béke elérése érdekében”. Zuppi a RAI olasz közszolgálati televíziónak nyilatkozva vasárnap hangsúlyozta, hogy nem béketerven vagy közvetítésen dolgozik Kijev és Moszkva között, hanem „humanitárius szempontokra” összpontosít.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Ukrán elnöki hivatal

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kunfia1
2023. július 05. 17:04
Hajaj! A janicsárképzőből nincs visszaút! Narancsbolsik, hörgés indul!
Akitlosz
2023. július 05. 16:44
Korai. A háború után lesz időszerű. Nyugat-Európából sem szervezik az ukránok hazatérését.
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2023. július 05. 12:25
a vatigán szereti a ugrán gyerekiket nemugymint a bedo fír medő urszuja
koronaszepe
2023. július 05. 09:33
Eleinte ellenségesen viselkedtek Oroszországgal, de mára ez megértő szeretetté változott. Orosszá szerette őket Putyin...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!