Uniós vagy konzorciumi hadikölcsön Ukrajnának?

2023. november 15. 06:15

A globalisták eltaktikázták magukat.

2023. november 15. 06:15
Kiszelly Zoltán
Kiszelly Zoltán
Mozgástér

„Az Ukrajnának szánt amerikai támogatás 96 százaléka elfogyott, friss pénzre alig van kilátás. Biden háborúpárti demokratái már más pénzalapokat csapolnak meg, hogy víz fölött tartsák a kijevi kormányt és finanszírozzák a háborút. Oroszország ráér, az idő nekik dolgozik. Ebben a környezetben kéne Brüsszelnek átvenni a háború finanszírozását, amit nemcsak a magyar kormány ellenez.

A globalisták eltaktikázták magukat. A nagy dirrel-dúrral beharangozott »tavaszi« ukrán ellentámadáshoz késve és kevés fegyvert adtak Ukrajnának és egy olyan katonai doktrínát erőltettek rájuk, amihez hiányzott a légi fölény. Zelenszkij elnök ráadásul ragaszkodott a szimbolikus jelentőségűvé vált Bahmut város visszafoglalásához, megosztva az ellentámadásra felhalmozott katonákat és fegyvereket. Ahogy láthatóvá vált az ellentámadás kudarca, a globalisták és Kijev egymást kezdték el a kudarcért vádolni: »Az ukránok nem jól alkalmazták a nyugati taktikát« — mondták Nyugaton. »A Nyugat nem adta meg azt a támogatást, amit Kijev kért« — mondják az ukránok. Augusztusban az európai NATO-főparancsnok és a brit vezérkari főnök egy »tisztázó« beszélgetésre hívta az ukrán vezérkari főnököt, hogy a még el nem égetett ukrán katonai erőt végre egy támadási irányba fordítsák. Mindhiába, Zelenszkij továbbra is ragaszkodott Bahmut visszafoglalásához.

Ki állja a cechet?

Az ukrán hadikölcsön ráadásul egy precedenst teremt. Ha az 50 + 20 milliárd eurót négy évre (2024-2027) megszavazzák, mi garantálja, hogy ez elég lesz? Amikor ez a pénz elfogy, már lehet az előző hadikölcsön(ök)re hivatkozni és — az USA kivonulása esetén — a háború költségeinek zömét az EU-ra lőcsölni. Ez is mutatja, hogy a háború finanszírozása helyett a mihamarabbi fegyverszünet és béketárgyalás nemcsak emberéleteket és vagyontárgyakat kímél meg, hanem az uniós polgárok pénztárcáját is megkíméli.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Ludovic MARIN / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2023. november 16. 22:29
ezt mindenki tudja az elejetol fogva, dehat a haborus hienakat nem lehet jollakatni
alexandrosz-2
2023. november 16. 15:00
Valóban nem való a kukán kívül sehová hoholia és minden fillér ami rájuk köptenek a magyarok pénzéből a gyilkosainkat,, kirablóinkat gazdagítja. De ettől még megszavazza a vétótlan köpcös geci az uniós csatlakozásukat és a hiteleiket, támogatásaikat is, ahogy megszavazott eddig is minden szart: - webert, ursula von der pfizert, borellt, 7 éves költségvetést, COVID hitelt, hoholok pénzelését, üzemanyaggal ellátását, gyógykezelését, 11 szankciós csomagot, pártucatnyi szankcióhosszabbítást. A köpcös cigány geci egy magzsarolt sunyi csicska. Nem azt kell figyelni, amit hazudozik, hanem azt, amit csinál.
Kanmacska
2023. november 15. 18:18
Ezeket mi tudjuk, az Unió bürokratái is tudják, de az Ukrajnának adott pénzből bőven kapnak vissza. Így tehát leszarják.
connorj
2023. november 15. 16:49
🇺🇦 https://vm.tiktok.com/ZGe1EPdcJ/ 🇷🇺 https://m.youtube.com/watch?si=ShBwrFtFFw8hrLcs&v=rrpkzl9uyT4&feature=youtu.be 🇨🇳 https://m.youtube.com/watch?v=w4IWDuUQbUY&pp=ygUQUHJvc3Blcm91cyBjaGluYQ%3D%3D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!