Megdöbbentő: a Politico szerint a Nyugat elveszíti az ukrajnai háborút

2024. február 22. 09:10

Gyűlnek a sötét fellegek Ukrajna további támogatása körül a brüsszeli lap szerint.

2024. február 22. 09:10

Erősen pesszimista hangvételű látleletet tett közzé a Politico az urkán-orosz háborúval kapcsolatban. A brüsszeli politikai elit lapjaként ismert híroldal szerint aggodalomra ad okot, hogy míg az amerikai republikánusok továbbra is blokkolják az Ukrajnának szánt segélyeket, addig az európai jobboldaliak Kijev elhagyására készülnek. A lap szerint pár hónappal az Európai Parlamenti választások előtt egyáltalán nem tűnik biztosnak a „zökkenőmentes folytatás” Ukrajna számára.

Megjegyezték, Vlagyimir Putyin biztosan élvezi ezt a pillanatot.

Az utóbbi napok eseményei ugyanis mind kedvezhettek az orosz elnöknek. Egyrészt sikerült „megtrollkodnia” a müncheni biztonsági konferenciát fő politikai riválisa, Alekszej Navalnij halálhírével. Emellett pedig jól időzített harctéri sikereket is elért, amikor a hétvégén csapatai végül elfoglalták a kelet-ukrajnai Avdiivka városát. Itt viszont nem csupán területvesztésről van szó. A várost 2014 óta védték az ukrán erők, és gyakorlatilag 

lőszerhiány miatt hajtottak végre taktikai visszavonulást.

A finanszírozás tehát már most meglehetősen döcög a Politico szerint, pedig most még nem Donald Trump az amerikai elnök, és még Európa politikai térképét sem rajzolta át egy jobboldali áttörés. Épp ezért joggal merül fel egyre több fősodratú lapban, hogy mi lesz a finanszírozás kérdésével, ha a jövőben megbomlik a jelenlegi status quo.

Ezt is ajánljuk a témában

Fotó: Handout / UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / AFP

 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
flancos
2024. február 22. 17:58
Miért van olyan érzésem , hogy minél több fegyvert kap Ukrajna , annál több területet tud elfoglalni Oroszország! Véleményem szerint, ha teljesen elfogynának az Ukrán fegyverek , az Oroszok adnának nekik , hogy legyen mivel elveszteni a háborút!
madárinfluencer
2024. február 22. 14:25
Mikor fog Ursula von der Leyen "erős üzenetként" súlyos szankciókat bevezetni a putyinpincsi Biden elnök ellen, akinek sokkal fontosabbak a - reményei szerint demokrata szavazókká váló - illegális bevándorlók, mint a hős ukrán népnek az emberi civilizáció megmentésért vívott harca? A hős ukrán nép, melynek kisebbik része már a második világháborúban is az oroszok ellen küzdött, a fasiszta német hadsereg oldalán, míg a nagyobb része pedig a szovjet hadsereg részeként a nyugati hatalmak szövetségeseként küzdött a világuralomra törő németek elleni háborúban. Az oroszok minden országból, mely a világháború előtt nem hozzájuk tartozott, békésen kivonultak, az amerikaiak pedig még most is ott vannak 8 európai országban.
llnnhegyi
2024. február 22. 12:41
Jó reggelt kívánok! Két évig hazudtatok . Háborús uszítók voltatok. Szégyelljétek magatokat. Gyilkosok!
Chardonnay99
2024. február 22. 12:27
Alig két év mire leesett a tantusz, vagy kinyílt a szemük mert már őket sem pénzelik Washingtonból?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!