Izrael-ellenes, Hamász-közeli szervezetet pénzelnek Gázában Sorosék

2024. március 28. 16:28

Millió dolláros nagyságrendű támogatást kaphatott az elmúlt években az Al Mezan nevű civil szervezet.

2024. március 28. 16:28
Soros György

A Washington Examiner arról ír: Soros György alapítványai egy Izrael ellen felszólaló, ám több szálon is Hamász-közeli civil szervezetet támogattak az elmúlt években. Sorosék mellett Svédország és Hollandia, valamint az Európai Unió intézményei is támogatják őket.

Az Al Mezan Center for Human Rights nevű szerveződés hivatalosan az emberi jogok tiszteletét és védelmét célozza. A lap szerint viszont 

kimutatható, hogy Izrael ellen tevékenykedik, miközben kapcsolatban áll a Hamász hálózatával.

A Washington Examiner szerint legalább 2012 óta megy a támogatás a Soros által finanszírozott hálózattól a gázai szervezet felé. Az Al Mezant Kamal El-Sharafi palesztin politikus vezeti, aki „elvtársának” nevezi a Palesztina Felszabadításáért Népfront vezetőjét, Jamil al Majdalawit. 

El-Sharafi ezen túlmenően is tanújelét adta, hogy az Izraellel szembeni palesztin ellenállás támogatója. El-Sharafi a gázai Al-Aqsa Egyetem vezetőségében is benne ül, ahová a palesztin ellenállás vezetői is vendégként járnak.

A Sorosék által támogatott Al Mezan egyik fő tevékenysége az Izrael elleni felszólalás a nemzetközi fórumokon. 

Például az ENSZ-t is nyomás alá helyezték, hogy a Nemzetközi Büntetőbíróság elé kerüljenek izraeliek „háborús és emberiesség elleni bűncselekmények” miatt.

Az Al Mezan az elmúlt hónapokban is rendszeresen Izrael „apartheid” rendszere és „illegális megszállása” ellen emelte fel a szavát a nemzetközi fórumokon. 

Egy nappal az október 7-i Hamász-terrortámadás után Al Mezan máris Izraelt elítélő nyilatkozatot tett közzé.

„Az emberi jogok álcája alatt a Hamász propagandáját közvetítik, és a palesztin terroristák felé való kapcsolataik világosan dokumentáltak” – mondta a Washington Examinernek Gerald Steinberg, az izraeli Bar-Ilan Egyetem politológiaprofesszora.

A Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítvány részéről az ügy kapcsán azt közölték: a Nyílt Társadalom Alapítvány nem támogatja a Hamászt, és akiket ők támogatnak, azok nem szerepelnek az Egyesült Államok által terrorizmust támogatóként nyilvántartott szervezetek között.
 

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:04
🍓 ️ ­A­ ­­d­ö­g­­­ö­s­­ ­­­l­­­á­­­n­y­o­k­­­ ­­­v­á­r­n­­­a­­k­ ­­­r­­á­­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­.­­­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­­.­𝗙­­𝗨­­­𝗡
Tommaso
2024. március 28. 18:05
ideje lenne a HamaSS-nak kapitulálnia, és az elrabolt túszokat szabadon engedniük. A háború ezen a napon befejeződne. A II. vh-ban a háborúkirobbantó német nácik, és a japánok is megadták magukat, Meg is szűnt a halálozás.
Tommaso
2024. március 28. 18:02
HA az Al Mezan civil jogvédő szervezet, és harci cselekbményekben való részvétellel senki nem vádöolja őket, akkor mi is a probléma?
Daemon6666
2024. március 28. 17:26
Szóval akkor a Sorost szidó izraeliek is antiszemiták és nácik? De a Soros által támogatott arab terroristák, akik ki akarják irtani a zsidókat, azok nem antiszemiták? Vagy akkor hogy moSSlékosok? Az a baj a moSSlékosokkal, hogy ha véletlenül megpróbálnak konzekvensen gondolkodni, az soha nem sikerül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!