Izrael rakétaraktárakra csapott le, több tucat szír katona meghalt

2024. március 29. 07:51

A légicsapás az észak-szíriai Aleppó térségét vette célba.

2024. március 29. 07:51

Nyitókép korábbi felvétel. Fotó: RAMI ALSAYED / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Legalább 36 szíriai katona meghalt egy izraeli légicsapásban, amely péntek hajnalban az észak-szíriai Aleppó térségét vette célba – közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH).

A brit székhelyű, kiterjedt szíriai forráshálózattal rendelkező civil szervezet szerint a csapás „a szíriai rendszer oldalán harcoló libanoni Hezbollahhoz tartozó rakétaraktárak” ellen irányult.

Ezt is ajánljuk a témában

A Szana szíriai állami hírügynökség által idézett katonai forrás arról számolt be, hogy „több civil és katona meghalt és megsebesült” az Aleppó külvárosában lévő katonai állások elleni izraeli támadásban.

Egy légicsapás már csütörtökön célba vett egy lakóházat Damaszkusz külvárosában,

 legalább két ember megsebesült – jelentette akkor a Szana, amely Izraelt tette felelőssé a támadásért. A megcélzott területet, Szajída Zeinabot az Irán-barát csoportok fellegvárának tartják Szíriában.

(MTI)

 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:04
🍓 ️ ­­A­­ ­­d­­­ö­­­g­­­ö­­­s­ ­­l­á­­n­­y­o­­­k­ ­v­á­r­­­n­a­­­k­ ­­r­á­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­.­­­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­.­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
id. Horváth József
2024. március 31. 14:30
Elvakult gyűlölködés helyett a béke, a barátság miért nem lehetséges? - Ja, hogy terroristákkal nem lehet?? Mindkét fél szélsőségesei nélkül bizony lehetne! Példa erre az arab-izraeli vegyes családok, stb.
Tommaso
2024. március 29. 15:09
A sziriai politikai vezetés jobban gyűlöli a zsidókat, mint amennyire kedveli saját népét. EZ SÚLYOS HIBA. Egy, az országot, (útjait, épületeit, gazdaságát) leromboló polgárháború után a diktátornak és kormányának az országuk újjáépitése lenne a fő-fő-fő-feladata. Ehelyett agresszorkodnak. Azt a szomszéd országot támadják, amitől 3 háborúban 3 vereséget szenvedtek.
Tommaso
2024. március 29. 15:01
A megtámadott Izrael végezze ki a terroristákat és támogatóikat, küztük Tasi Jánost.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!