Rendkívüli óvatosságra intenek Franciaországban – minden templom elé rendőri erőket vezényelnek a húsvéti ünnepekre

2024. március 28. 17:15

A terrorfenyegetettség nagyon magas szintje és a nemzetközi feszültségek miatt indokolt a lépés.

2024. március 28. 17:15

Nyitókép: Valery HACHE / AFP

Gérald Darmanin francia belügyminiszter arra kérte csütörtökön a prefektusokat, hogy vezényeljenek biztonsági erőket minden katolikus és protestáns templom elé a hétvégi húsvéti ünnepek idejére.    

A terrorfenyegetettség nagyon magas szintje és a nemzetközi feszültségek – a gázai háború és a moszkvai merénylet – megköveteli a rendkívüli óvatosság fenntartását a húsvéti ünnepek idején 

– idézte az AFP francia hírügynökség a prefektusnak küldött belső miniszteri feljegyzést. Mint általában a vallási ünnepek alkalmával, a miniszter arra kérte a közigazgatási vezetőket, hogy mozgósítsák a rendfenntartó erőket annak érdekében, hogy biztonsági tanácsokkal lássák el a helyi vallási hatóságokat. 

Fontos hangsúlyozni a belépők vizuális ellenőrzését a gyanús személyek kiszűrésére, illetve külön figyelmet kell fordítani a gyülekezési vagy vallási helyek közelében parkoló járművekre 

– írta Gérald Darmanin. A miniszter egy kézzel írott feljegyzéssel kiegészítette az utasítást azzal, hogy szervezzék meg a rendfenntartó erők „fizikai jelenlétét” minden templom előtt, különösen a pénteki és a hétvégi istentiszteletek idején. 

A miniszter ezt az utasítást a prefektusoknak személyesen elküldött SMS üzenetben is megerősítette.  

(MTI)
  

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:04
🍓 ️ ­A­­ ­­d­ö­g­­ö­­s­ ­­l­­­á­n­­y­­o­­­k­ ­v­­á­­r­­­n­­­a­­­k­­ ­­­r­­á­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­.­­­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­.­­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
KBA98
2024. március 28. 19:33
no és mi lesz az Olimpiával?
paperfellow
2024. március 28. 19:10
A KFT együttes már a nyolcvanas években dalba foglalta a francia fővárost. Makákókkal meg kókuszdió...
Türelem
2024. március 28. 19:09
Moszkvában I.Sándor kétszáztíz évvel ezelőtti - 1814.március 31. - párizsi bevonulásának ünneplésére készülnek. Telleyrand ezen a napon adta át Párizs kulcsait a cárnak.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!