Ismét medvetámadás Szlovákiában, egy tűzoltó az áldozat

2024. április 22. 10:06

A sérült férfit végül a családja szállította kórházba.

2024. április 22. 10:06

Fotó: képernyőfotó

Újabb medvetámadás történt Szlovákiában, ezúttal a kiszucaújhelyi járásbeli Gerebesben harapott lábon egy medve egy önkéntes tűzoltót, aki egy túraútvonalon szeretett volna eljutni a Ľadonhora nevű hegyre – írja az Új Szó.

A hírt a falu polgármestere, Alena Dudeková is megerősítette.

„Egy önkéntes tűzoltóról van szó. Délelőtt együtt voltunk egy szakmai előadáson,

délután elment sétálni a hegy irányába, és fél ötkor felhívott, hogy fél négy környékén megtámadta egy medve. Sokkot kapott, nagyon megrémült

– mesélte a településvezető.

A felbőszült medve a férfi bal combjának belső részét harapta meg, az áldozat ezenkívül zúzódásokat is szenvedett a jobb csípőjén, végül a családja szállította kórházba.

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
palika-2020
2024. április 22. 21:10
Mai napig nem ertem, sem az erdelyieket sem oket. Nem lehet kapni naluk medvesprayt? itthon 15 ezer ft a vadaszboltban, ugy elfut tole, laba nem eri a foldet. Ennyit csak meg lehet tenni az eletbenmaradasert.
Akitlosz
2024. április 22. 19:26
Ha a medve lakott területre téved, akkor a medve a hibás. Ha az ember lakatlan területre téved, akkor a medve a hibás.
KBA98
2024. április 22. 16:46
Nem tudom, hogy a vadgazdálkodásról hallottak-e már?
ujujuj
2024. április 22. 16:14
Onnan lehet tudni, hogy von der leyennek még egy póniját sem ették meg a medvék, hogy nincs rájuk kilövési engedély. A farkasok már nincsenek ilyen szerencsés helyzetben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!